0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haartransplantatie Antwerpen

Overweegt u een haartransplantatie Antwerpen? De haartransplantatie is een chirurgische procedure voor het behandelen van erfelijke haaruitval. Haar speelt een grote rol in uw uiterlijk en het dagelijks leven. Het beïnvloedt uw zelfvertrouwen en welzijn. Het is bekend dat haarverlies nadelige psychosociale invloed heeft. Om haarverlies af te remmen en kaalheid te voorkomen is een haartransplantatie Antwerpen een prima oplossing. Volwassenen van alle leeftijden laten deze behandeling met succes en blijvende resultaten toepassen.

Succesvolle haartransplantatie Antwerpen

Progressief haarverlies komt vaak voor. Zo’n 85% van de mannen en ruim 45% van de vrouwen krijgt tijdens zijn of haar leven te maken met haaruitval. Haartransplantatie procedures zijn ontstaan als middel om het zelfbeeld op een positieve manier te verbeteren en het volume van de haargroei te herstellen. Dokter Anthone is aangesloten bij de ISHRS, International Society of Hair Restoration Surgery en past de FUE haartransplantatie methode met succes toe. Om een volledig beeld te krijgen van de behandeltechniek en de mogelijke resultaten leest u online ervaringen van anderen, persoonlijke blogs en video verhalen over eerder toegepaste haartransplantaties.

Voorbereiden haarimplantatie

Om een keuze voor een chirurgische ingreep bij haaruitval te maken, is het belangrijk om te weten hoe de behandeling werkt. Voorop gesteld dat niet iedereen een geschikte kandidaat is, is een bezoek aan een haarkliniek of specialist nodig om dit vast te laten stellen. Gezonde mannen en vrouwen met erfelijke haaruitval zijn mogelijk geschikte kandidaten als er genoeg donorhaar is dat voor transplantatie in aanmerking komt. De ingreep gebeurt alleen met uw eigen haar, het is niet mogelijk om van een andere donor gebruik te maken. Diabetici, maar ook mensen met hart- en vaataandoeningen nemen het best eerst contact op met de behandelend specialist om een haartransplantatie te bespreken. Tijdens de voorbereiding op de ingreep bezoekt u verschillende haarklinieken en vergelijkt u het aanbod met elkaar. Alleen zo bent u in staat de beste haartransplantatie en de beste kliniek te kiezen.

Moderne techniek

Omdat haartransplantaties een veilige, veel toegepaste cosmetische behandeling zijn, is er een breed aanbod. Zowel op het gebied van technieken als van behandelaars. Dokter Anthone werkt met de effectieve en moderne FUE techniek. Dat houdt in dat de individuele haarzakjes uit het zogenaamde donorgebied geëxtraheerd of geoogst worden en in het tweede deel van de behandeling in de kalende gebieden weer geïmplanteerd worden. Omdat de arts werkt met de individuele haarzakjes is het niet nodig om in uw hoofdhuid te snijden en/of te hechten. De FUE methode laat geen zichtbare littekens achter.

Minimaal-invasieve ingreep

De ingreep zelf gebeurt met plaatselijke verdovingen. U voelt geen pijn tijdens de operatie. Wat veel mensen als nadeel zien, is de lange behandelduur. Bij een gemiddelde haartransplantatie zit u 6 tot 8 uur in de behandelstoel. Omschrijvingen als saai, irritant en vervelend komen regelmatig voorbij tijdens het lezen van ervaringen en reviews. Dokter Anthone splitst de behandeling in twee delen, waar tussen er wat tijd is om wat te lopen en uw benen te strekken. De ingreep begint met het oogsten van het vooraf afgesproken aantal haarzakjes uit het donorgebied. Dit is het gebied aan de achterkant en zijkanten van uw hoofd. Opvallend genoeg hebben deze grafts een andere structuur, waardoor ze niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon en ze ook op de transplantatie plaatsen haren laten groeien. Het tweede deel van de ingreep bestaat uit het implanteren van de haarzakjes op de kalende gebieden.

Poliklinische operatie

Opname in de kliniek is niet nodig. U mag na de ingreep de kliniek verlaten en thuis herstellen. Omdat het een lange ingreep is en u misschien wat moe bent van de behandeling is het wel geadviseerd om voor vervoer te zorgen. Laat een bekende u ophalen en veilig thuisbrengen. De volgende dag neemt u weer zelfstandig aan het verkeer deel. Na de operatie volgt u de adviezen die dokter Anthone u heeft gegeven. Neem voldoende rust en doe de eerste zes weken geen zware lichamelijke inspanningen. Als u fysiek zwaar werk heeft, overlegt u met de arts de manier waarop u terug kunt keren naar uw werk. Vanaf zes weken is alles weer mogelijk en pakt u uw dagelijkse routine weer op.

Ontwikkeling resultaat

Een van de grootste nadelen van de haartransplantatie is de ontwikkeling van het resultaat. Veel mensen schrikken als het haar een paar weken na de operatie uitvalt. Ondanks dat dit een normaal gevolg is van de ingreep, voelt het vreemd aan. Nieuwe haargroei heeft tijd nodig om tot ontwikkeling te komen. Het duurt drie tot vier maanden en langer, voordat u resultaten begint te zien. Een gezonde haar groeit gemiddeld 1 cm per maand, het duurt dus even voordat het eindresultaat is bereikt. Vanaf negen tot twaalf maanden na de haartransplantatie beoordeelt u samen met dokter Anthone het resultaat.

Kosten haartransplantatie Antwerpen

De haartransplantatie is een cosmetische ingreep waar de mutualiteit niet bij tussenkomt. Omdat het een behandeling op maat is, zijn de behandeltarieven relatief hoog. Afhankelijk van de gebruikte techniek, het aantal haarzakjes en de ervaring van de behandelend specialist, stellen haarklinieken de tarieven samen. Vergelijken is interessant en kan voor aantrekkelijke voordelen zorgen. Pas op voor aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, dit is helaas ook vaak het geval.

Haartransplantatie consult Antwerpen

Zoekt u een behandeling met een blijvende oplossing voor haarverlies? Misschien is een haartransplantatie een geschikte behandeling. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij dokter Anthone in Westmeerbeek. We zijn gespecialiseerd in het toepassen van de FUE haartransplantatie techniek en bespreken tijdens een consult hoe de  transplantatie zal verloopen. Het consult is bedoeld om aan de ene kant uw geschiktheid voor de ingreep te beoordelen en aan de andere kant om uw vragen te beantwoorden. Neem daarom informatie over uw gezondheid en medicijngebruik mee naar het gesprek. Ook als u eerder een haarimplantatie heeft laten toepassen en het bereikte resultaat verder wilt laten verdichten bent u welkom voor een gesprek. Een afspraak plant u eenvoudig online, maar u mag ook telefonisch contact opnemen. Dokter Anthone is bereikbaar op +32 470087333.

Haartransplantatie Antwerpen – FAQ

Is een haartransplantatie in Antwerpen veilig?

Haarchirurgen nodigen u uit voor een consult waarin uw geschiktheid voor de ingreep uitgebreid wordt onderzocht. Daarbij krijgt u vragen over uw gezondheid, bekendheid met medische aandoeningen en uw medicijngebruik. De onderzoeksresultaten zijn de basis voor een veilige ingreep. Belgische haarklinieken staan bekend om het hoge niveau van zorgverlening.

Welke techniek wordt gebruikt bij een haartransplantatie?

Dokter Anthone werkt met de moderne FUE-techniek. Het oogsten van de haarzakjes gebeurt met een holle naald. De individuele grafts worden op kwaliteit gecontroleerd en vervolgens getransplanteerd in de operatiegebieden.

Hoelang moet ik de haarkliniek blijven?

De haartransplantatie vereist geen opname en gebeurt poliklinisch. Na de ingreep krijgt u instructies voor de nazorg en mag u thuis herstellen. Omdat u wat moe kunt zijn van de haartransplantatie krijgt u het advies om u door een bekende op te laten halen en thuis te brengen.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Nee, de operatie gebeurt met plaatselijke verdovingen. Zowel bij het oogsten als implanteren van de haarzakjes voelt u geen pijn.

Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

De bijwerkingen van een haartransplantatie zijn mild tot matig van aard. Zwellingen, blauwe plekken en rode huidverkleuringen zijn bekende bijwerkingen. Meer ernstige risico’s zijn allergische reacties, slechte wondgenezing, ontstekingen en infecties en littekenvorming. In een normale situatie, waarbij u de nazorgadviezen opvolgt, blijft het risico op bijwerkingen beperkt.

Is een haartransplantatie in het buitenland voordeliger?

Buitenlandse haarklinieken bieden regelmatig lagere tarieven. Tel de reis- en verblijfkosten bij de ingreep op om tot een totaalbedrag te komen. Verrassend genoeg zijn de verschillen dan bijna helemaal verdwenen.

Hoe ziet mijn hoofd er direct na de ingreep uit?

De behandelde gebieden zijn rood en gezwollen. In de dagen na de operatie vormen zich korstjes in het transplantatiegebied en nemen de zwellingen langzaam af. Krab de korstjes niet los en/of open, dit vergroot het risico op infecties en littekens. Na zeven tot tien dagen is de huid genezen en valt het niet langer op dat u een haartransplantatie heeft laten doen.

Kan een haartransplantatie mislukken?

Mislukken doen haartransplantaties zelden, wel gebeurt het dat mensen niet tevreden zijn met het resultaat. Dit kan zijn omdat de verwachting vooraf onrealistisch is, of dat ze misschien direct een volle haardos willen zien. Door eerst uitgebreid met dokter Anthone over uw verwachtingen te praten, weet u wat realistisch gezien mogelijk is.

Mag ik de volgende dag terug aan het werk?

Doe het een aantal dagen rustig aan en ontzie uw hoofd. Lichte werkzaamheden mag u doen, maar vermijd zware fysieke inspanningen en stoffige werkruimtes een paar dagen. Overleg met de arts hoe u op een verantwoorde manier weer aan het werk gaat. De meeste mensen gaan na een dag of zeven terug aan de slag.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.