0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haartransplantatie kosten België

Wilt u meer weten over haartransplantatie kosten België? Haaruitval is iets wat uw zelfvertrouwen beschadigd. Tegelijk is het een probleem waar een meerderheid van alle mensen in meer of mindere mate mee te maken krijgen. Erfelijke haaruitval is vervelend, maar zeker niet onoplosbaar! Wereldwijd neemt het aantal haartransplantaties toe en de vraag is nog altijd stijgende. Als u eerder niet-invasieve oplossingen tegen haaruitval heeft geprobeerd en het gewenste resultaat is uitgebleven, overweegt u nu misschien een chirurgische ingreep? Een van de eerste vragen waar u dan wellicht aan denkt gaat over haartransplantatie kosten België, want wat kost deze chirurgische ingreep eigenlijk?

FUE haartransplantatie kosten België

Mensen die een FUE haartransplantatie hebben ondergaan, zijn over het algemeen tevreden. Ruim 85% tot 90% van iedereen die een haartransplantatie laat doen, is achteraf blij met het resultaat. Of dat een cosmetische behandeling de kostprijs en moeite waard is, is iets wat u persoonlijk moet ervaren en bepalen. Om er zeker van te zijn van uw beslissing bij het kiezen van een specialist, bekijkt u behaalde resultaten, leest u ervaringen en reviews en gaat u naar een persoonlijk consult bij meer dan een haarkliniek.

Samenstelling haarimplantatie kosten

Tijdens het consult bij Dokter Anthone zal de arts u een behandelplan aanbevelen, inclusief het aantal haarzakjes dat bij de haartransplantatie is inbegrepen. U krijgt een prijs per graft, maar de prijsofferte bevat een overzicht van de totale kosten, inclusief :

  • Voorbereiding op de operatie;
  • Anesthesie, in de vorm van plaatselijke verdovingen;
  • Medische apparatuur en hulpmiddelen;
  • Medicatie;
  • Nazorg;

Variabele behandelkosten

FUE haartransplantatie kosten variëren met honderden tot duizenden euro’s en zijn afhankelijk van diverse factoren. De ingreep wordt op uw specifieke en unieke behoeften afgestemd, wat het onderscheid deels verklaard. Invloedrijke factoren zijn:

Behandelgebied en grafts

De ernst van het haarverlies bepaalt het aantal grafts dat Dokter Anthone extraheert en transplanteert. Omdat de kostenberekening het aantal grafts als een van de uitgangspunten heeft, is dit aantal van invloed op de totale kostprijs van de ingreep. Het verhogen van de haardichtheid op grotere gebieden kost naar verwachting meer, terwijl het opvullen van een kale plek of het verbeteren van de haarlijn minder kost.

Kennis en ervaring haarchirurg

Het kan lastig zijn om een gekwalificeerde aanbieder voor een FUE haartransplantatie te vinden. Beginnend specialisten hebben niet de ervaring die nodig is om een natuurlijke haargroei te bereiken. Dokter Anthone is een ervaren specialist op het gebied van reconstructieve haarchirurgie en lid van de International Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS, een organisatie die zich richt op het herstellen van een gezonde haargroei. Online leest u reviews van mensen die eerder een haartransplantatie bij dokter Anthone hebben laten toepassen en tijdens een consult in de kliniek is het mogelijk om voor en na foto’s te bekijken.

Keuze voor een haarkliniek

De kosten van een haartransplantatie in België zijn doorgaans hoger dan in andere landen. Niet alle klinieken rekenen per graft en het gebeurt regelmatig dat u een all-inclusive tarief krijgt voor een haartransplantatie. Als u bereid bent om naar het buitenland te reizen, is Turkije een populaire en vooral goedkope haarimplantatie bestemming. U profiteert van voordelige prijzen, maar niet alle klinieken houden zich aan de regels wat kan leiden tot bijwerkingen en teleurstellende resultaten. Pas daarom op met goedkope haartransplantaties in het buitenland. De kwaliteit kan te wensen overlaten, waardoor u extra kosten heeft om het resultaat te laten herstellen of corrigeren.

Haartransplantatie techniek

Een andere factor die van invloed is op de prijs van de haartransplantatie is de gebruikte techniek. Dokter Anthone werkt met de veilige, succesvolle en minimaal-invasieve FUE-methode. Met een holle naald extraheert de arts de haarzakjes uit het donorgebied. Na het oogsten maakt de arts kleine kanaaltjes in het transplantatie gebied om de grafts in te transplanteren. Het maken van incisies en het hechten van operatiewonden is overbodig. De FUE-methode laat geen zichtbare littekens achter. Dokter Anthone legt tijdens het consult uit hoe elke fase van de ingreep verloopt en wat u van de ingreep mag verwachten.

Kosten haartransplantatie en resultaten

Een haartransplantatie is een geaccepteerde behandeling tegen haarverlies. De tijd dat de ingreep uitsluitend iets was voor bekende mensen is voorbij. Afhankelijk van de oorzaak van haaruitval en uw gezondheid bent u een uitstekende kandidaat voor de ingreep. Het verplaatsen van gezonde haarzakjes van de achterkant en zijkanten van uw hoofd naar plaatsen ergens anders op het hoofd is een succesvolle techniek met blijvende resultaten. Het is een persoonlijke keuze om een oplossing voor haarverlies te zoeken. Als u zich stoort aan haaruitval en minder ingrijpende behandelmethodes brengen geen resultaat dan is een haartransplantatie een prima keuze die de kostprijs waard is.

Financiering haartransplantatie

De kosten van een haartransplantatie zijn pittig. Vaak is de ingreep de enige manier om iets aan het haarverlies te doen. Omdat de mutualiteit niet tussen komt, kan rondkijken naar een financiering een mogelijkheid zijn om de haartransplantatie toch toe te laten passen. Verschillende kredietmaatschappijen bieden financieringsplannen voor cosmetische behandelingen aan. Rondvragen en vergelijken van lening voorstellen is daarbij een must. Kijk wat het rentepercentage is en wat de bijkomende kosten zijn voor de lening. Het afsluiten van een lening, stelt u in staat de haartransplantatie te betalen. Met maandelijkse aflossingstermijnen betaalt u het geleende bedrag terug aan de financier.

Adviesgesprek FUE haartransplantatie

Haarverlies heeft niet alleen invloed op uw uitstraling, ook uw zelfvertrouwen en welzijn leiden hieronder. Het is een probleem waarvan het taboe is doorbroken en waar tegenwoordig prima oplossingen voor beschikbaar zijn. Een haartransplantatie is een van de mogelijke behandelingen. Heeft u last van erfelijk haarverlies? Dokter Anthone nodigt u uit voor een consult in de kliniek in Westmeerbeek. Al uw vragen over de behandelmethode krijgen een antwoord en de arts beoordeelt het haarverlies voor het samenstellen van een behandelplan. Neem informatie over uw gezondheid of medicijngebruik mee naar het gesprek. De prijsopgave die u krijgt, voldoet aan uw persoonlijke behoefte. Een afspraak voor het consult maakt u online of door telefonisch contact op te nemen met +32 470087333. Het consult is gratis.

 

Haartransplantatie kosten België – FAQ

Hoeveel kost een haartransplantatie in België?

De kosten liggen gemiddeld tussen € 3500 en € 8500, afhankelijk van het aantal haarzakjes dat is inbegrepen, de gebruikte techniek en de kwaliteit en ervaring van de arts die de ingreep toepast.

Hoe worden de kosten samengesteld?

De prijs van de ingreep hangt grotendeels af van de hoeveelheid haarzakjes die u laat verplaatsen. Zaken als nazorg, medicatie en verzorgingsproducten zijn over het algemeen bij het behandeltarief inbegrepen. Vergelijk de prijsoffertes die u ontvangt en kijk onder andere naar de voorgestelde techniek en andere dingen die bij de behandeling zijn inbegrepen.

Waarom is een haartransplantatie in het buitenland goedkoper?

Haarklinieken berekenen tarieven op basis van de kosten waar ze maandelijks mee te maken hebben. Kosten voor personeel en overhead zijn in bepaalde landen goedkoper dan in België. Daarom worden lagere tarieven aangeboden.

Is een goedkope haartransplantatie in het buitenland gevaarlijk?

Zolang u vooronderzoek doet en overtuigt bent van de kwaliteit van een ingreep, hoeft u in het buitenland geen risico te lopen. Feit is wel dat u misschien meer dan een keer naar de haarkliniek gaat en dat u te maken heeft met reis- en verblijfkosten. Heeft u nazorg nodig dan is dat niet vanzelfsprekend, omdat de arts in het buitenland zit.

Worden de kosten door het ziekenfonds vergoed?

Nee, in België vergoeden ziekenfondsen de haartransplantatie niet. Het is een cosmetische behandeling waarvoor u alleen in uitzonderlijke situaties een beroep op het ziekenfonds kunt doen. De voorwaarden zijn strikt.

Is een haartransplantatie de moeite waard?

Een ruime meerderheid van de mensen die een haartransplantatie ondergaat, is achteraf tevreden met het bereikte resultaat. De ingreep biedt blijvende resultaten en maakt nieuwe haargroei op eerder dun behaarde en zelfs kale plekken mogelijk. Of de ingreep zowel de moeite als de kosten waard is, is iets wat u alleen zelf kunt bepalen.

Ziet een haartransplantatie er echt uit?

Als de ingreep wordt gedaan door een ervaren haarchirurg, kunt u rekenen op een mooi en natuurlijk resultaat. De haarzakjes moeten in dezelfde groeirichting als de andere haren in het transplantatie gebied geïmplanteerd worden. Zo krijgt u een gezonde haardos.

Uit hoeveel sessies bestaat een haartransplantatie?

De FUE haartransplantatie gebeurt in een dag. Een ingreep duurt vier tot acht uur, waarbij een arts eerst de benodigde haarzakjes extraheert en deze vervolgens implanteert. In de meeste gevallen is een haartransplantatie een eenmalige ingreep.

Kan ik een eerder bereikt resultaat laten verbeteren?

Het gebeurt regelmatig dat mensen bij dokter Anthone komen om het resultaat van eerdere haartransplantatie bij een andere kliniek te laten corrigeren en/of verbeteren. De mogelijkheden hangen af van de beschikbare haarzakjes en uw gezondheid.

Kan het getransplanteerde haar na een jaar uitvallen?

Over het algemeen zijn de getransplanteerde haarzakjes ongevoelig voor erfelijk haarverlies. Haaruitval is niet te verwachten, wel kan het getransplanteerde haar na verloop van tijd (jaren) dunner worden. Dit is een gevolg van lichamelijke veroudering en is helaas niet te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.