0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haartransplantatie België vrouwen

Wilt u meer weten over een haartransplantatie België vrouwen? Een op de vier vrouwen krijgt tijdens haar leven te maken met dunner wordend haar. Om het haarverlies te herstellen is een individuele behandeling nodig die past bij de diagnose en oorzaak van haaruitval. Omdat haaruitval verschillende redenen heeft, zijn de oplossingen net zo divers. Een haartransplantatie België vrouwen is een ingreep die aan populariteit wint en waar een toenemend aantal vrouwen zich in verdiept.

Populariteit haartransplantatie België vrouwen

Het aantal haartransplantaties bij vrouwen is de afgelopen jaren gestaag gestegen. Er zijn verschillende redenen voor vrouwelijk haarverlies. Stress, verkeerd gebruik van warme stylingapparaten, het gebruik van hair extensions, voedingstekorten en grote gewichtsschommelingen zijn veel voorkomende oorzaken van haarverlies. In een samenleving waarin een verzorgd uiterlijk belangrijk is, is haarverlies vervelend. Er zijn verschillende behandelingen die helpen haaruitval te verminderen en haargroei te stimuleren.

  • Middelen zoals Minoxidil en de Diane-35 pil helpen bij het verminderen van vrouwelijk haarverlies.
  • PRP-behandeling, mesotherapie bij haarverlies en lasertherapie zijn specialistische behandelopties die haaruitval overwinnen en zo het zelfvertrouwen herstellen.

Afhankelijk van de oorzaak van haarverlies waar u last van heeft, bepaalt u samen met dokter Anthone welke behandeling een oplossing biedt. De eerste stap is het maken van een afspraak voor een vrijblijvend consult in de kliniek.

Het haartransplantatie consult

Voordat u een behandeling ondergaat, krijgt u het advies voor een consult bij een ervaren specialist. Dokter Anthone kan, als u dat nog niet heeft gedaan, de oorzaak van haarverlies onderzoeken en advies geven over een passende behandeling. Tijdens een consult praat u over zaken, zoals:

  • Uw zorgen over het haarverlies;
  • Uw medische achtergrond en bekendheid met chronische aandoeningen;
  • Analyse van de hoofdhuid en haarverlies;
  • Doornemen van de beschikbare behandeltechnieken;
  • Toelichten van risico’s, bijwerkingen en complicaties;
  • Nazorg en speciale adviezen die helpen bij een vlot herstel;

Bent u geschikt voor een haartransplantatie? Dokter Anthone geeft een persoonlijk behandelplan met een prijsofferte. Zo neemt u een weloverwogen beslissing.

De haartransplantatie procedure

Als u besluit een haartransplantatie toe te laten passen, maakt u een afspraak voor een behandeldag. Dokter Anthone past de moderne FUE-techniek toe, het is niet nodig om uw haar te millimeteren. De methode vereist geen ziekenhuisopname en de ingreep gebeurt in een moderne behandelruimte. Afhankelijk van de omvang van de ingreep bent u vier tot acht uur onder behandeling. U heeft het verloop van de operatie duidelijk besproken tijdens het consult.

Stappen haarimplantatie operatie

Om de haarzakjes uit het donorgebied makkelijker te extraheren, scheert een operatie assistent een stukje van de achterkant en/of zijkanten van uw hoofd. Het scheren gebeurt op een manier, zodat het na de operatie niet opvalt. Vervolgens ligt u in de behandelstoel en brengt dokter Anthone plaatselijke verdovingen toe en begint het oogsten van de grafts. Dit gebeurt zonder incisies, zodat achteraf hechten niet nodig is. Als het extraheren klaar is, is er tijd voor een lunchpauze, waarna het tweede gedeelte van de operatie begint: het implanteren. Om de haarzakjes te transplanteren maakt de arts eerst openingen in de huid van de ontvangstgebieden. Hier gaan de grafts een voor een in, waarbij gekeken wordt naar de juiste groeirichting. Zodra de operatie is voltooid, neemt de arts het nazorgproces en het hersteltraject met u door. U ontvangt nazorginstructies, antibiotica en ontstekingsremmers om mee naar huis te nemen.

Nazorg en ontwikkeling resultaat

Na de haartransplantatie is het belangrijk om het de eerste dagen rustig aan te doen en uw hoofd zoveel mogelijk te ontzien. Slaap met een extra kussen om de druk op uw hoofd te beperken. Als u in de dagen na de ingreep behoefte heeft om contact met de kliniek op te nemen; dan is dat 24/7 mogelijk. Ook als u zich tijdens uw herstel zorgen maakt over de ontwikkeling en/of het ontstaan van klachten zijn we bereikbaar.

Milde bijwerkingen

Zwellingen, roodheid en een strak gevoel rondom het hoofd zijn veel voorkomende bijwerkingen in de dagen na een FUE-haartransplantatie. Het zijn bijwerkingen die vanzelf afnemen en die mild van aard zijn. Met dokter Anthone heeft u al eerder de nazorg doorgenomen. Het is belangrijk om de adviezen te volgen en zo de best mogelijke resultaten te bereiken. Na zeven tot tien dagen is het in de meeste gevallen weer ‘veilig’ om aan het werk te gaan en uw dagelijkse bezigheden op te pakken. Sporten en andere inspannende activiteiten moet u gedurende een periode van zes weken vermijden. Daarna bent u voldoende herstelt, terwijl het nog tot twaalf maanden na de ingreep duurt voordat het volledige resultaat zichtbaar is.

Kosten haartransplantatie bij vrouwen

De werkwijze en de gebruikte techniek van een haartransplantatie bij vrouwen, wijkt niet af van het behandeltraject bij mannen. Het grootste verschil is dat vrouwen veelal een voorkeur hebben voor een haarsparende behandeling. Dokter Anthone rekent een tarief vanaf € 3,95 per graft. De kosten zijn afhankelijk van het aantal grafts dat u laat transplanteren. Tijdens het consult beoordeelt de arts het haarverlies en kijkt naar het beschikbare donormateriaal. Omdat het een behandeling is die volledig op uw behoeften wordt afgestemd, zit er variatie in de prijzen. Het berekende behandeltarief krijgt een duidelijke uitleg. Heeft u vragen over de prijs? Neem gerust contact met ons op of stel de vragen tijdens het consult.

Persoonlijk haarimplantatie advies

Ziet u hoe uw haardos uitdunt? Vindt u regelmatig grote hoeveelheden haar in uw borstel of op uw hoofdkussen? Haaruitval heeft uiteenlopende oorzaken. Om erger te voorkomen is behandeling nodig. Laat eerst de oorzaak vaststellen, zodat u gericht naar een oplossing zoekt. Erfelijke haaruitval is een van de meest voorkomende oorzaken van haarverlies. Een haartransplantatie is de enige optie die zowel nieuwe haargroei als blijvende resultaten te bieden heeft. Het is ook een behandeling die niet direct resultaat biedt, u heeft geduld nodig. Vanaf drie maanden na de operatie begint het haar opnieuw te groeien, dit gebeurt bij de een sneller dan bij de ander. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u weten of een haartransplantatie de behandeling is waar u op zit te wachten? Maak een afspraak voor een gratis consult bij dokter Anthone in Westmeerbeek.

Haartransplantatie België vrouwen – FAQ

Is een haartransplantatie bij vrouwen succesvol?

Ja. Vrouwen met erfelijk haarverlies kiezen vaak voor een haartransplantatie als hun gezondheid en de mate van haarverlies dit toelaten. Het is niet alleen een behandeling voor mannen. Vrouwen kiezen wel op latere leeftijd dan mannen voor een haarimplantatie. De resultaten zijn goed.

Zien vrouwen meteen resultaat na een haarimplantatie?

Nee, net als bij mannen, duurt het drie tot zes maanden voordat nieuwe haargroei zich laat zien. De haargroei is natuurlijk en gaat uw leven lang mee.

Betalen vrouwen meer dan mannen voor een haartransplantatie?

Het prijsverschil is gebaseerd op de grootte van de operatie. Vrouwen hebben vaak minder haarzakjes nodig om het uitgedunde haar op te vullen. Dokter Anthone heeft tarieven die gebaseerd zijn op het aantal haarzakjes dat verplaatst wordt. Het feit of u man of vrouw bent, speelt hierin geen rol.

Hoe gebeurt een haartransplantatie bij vrouwen?

De operatie gebeurt met plaatselijke verdovingen, u maakt de ingreep bewust mee. Vrouwen hebben over het algemeen een voorkeur voor een haarsparende FUE-haartransplantatie. Alleen in het donorgebied wordt het haar geschoren en extraheert de arts het nodige aantal haarzakjes uit de haarkrans. In het tweede deel van de ingreep boort de arts kanaaltjes in de transplantatie gebieden en implanteert daar de geoogste haarzakjes in.

Hoelang verblijf ik in de haarkliniek?

U meldt zich ’s ochtends op tijd in de kliniek, waarna u wordt voorbereid op de haartransplantatie. De arts neemt de ingreep nogmaals met u door. Afhankelijk van de grootte van de haarimplantatie duurt de dag 4 tot 9 uur. Na het doornemen van de nazorgadviezen mag u de kliniek verlaten.

Hoe vaak moet ik op controle komen?

Controles in de dagen na de haartransplantatie zijn niet nodig. U volgt de instructies van dokter Anthone op en gebruikt de voorgeschreven medicatie volgens recept. Heeft u last van bijwerkingen of nemen de zwellingen toe in plaats van af, neem dan contact op. Indien nodig maken we een afspraak voor een controle.

Is een haartransplantatie gevaarlijk?

U ondergaat een cosmetische chirurgische operatie die weliswaar veilig is, maar waar ook medische risico’s aan zijn verbonden. Algemene bijwerkingen zoals zwellingen, huidverkleuringen, nabloedingen, infecties en littekens doen zich voor. Laat de hoofdhuid en het haar na de operatie met rust en raak beiden zo min mogelijk aan. Krab korstjes niet los en wees voorzichtig met het wassen en drogen van uw haar en hoofdhuid. Het duurt zeven tot tien dagen voordat de huid is genezen.

Ben ik geschikt voor een haarimplantatie?

Erfelijke haaruitval is blijvend. Een haartransplantatie is een goede oplossing als u voldoende donorhaar heeft en niet bekend bent met gezondheidsproblemen. De techniek biedt als enige nieuwe haargroei op plaatsen waar de haarzakjes vernietigd zijn. De beste manier om te ontdekken of dit voor u de beste behandeling is, door het maken van een afspraak voor een consult bij dokter Anthone. Deze onderzoekt de mate van haaruitval en stelt vragen over uw gezondheid. U ontvangt een behandeladvies op maat.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.