0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

FUE haartransplantatie België

Wilt u meer weten over een FUE haartransplantatie België? Duizenden mannen (en vrouwen) hebben last van terugtrekkende haarlijnen, dunner wordend haar en kaalheid. Velen van hen zouden graag het uiterlijk en het zelfvertrouwen herstellen dat met het haarverlies is veranderd of afgenomen. Een FUE haartransplantatie is een chirurgische procedure om gezond haar uit het donorgebied te verplaatsen naar gebieden die dunner behaard of kaal zijn. Eenmaal succesvol getransplanteerd blijft het haar op natuurlijke wijze groeien. Dokter Anthone geeft u graag alle uitleg over een FUE haartransplantatie België.

Minimaal-invasieve FUE haartransplantatie België

Bij een FUE haartransplantatie extraheert en implanteert de arts haarzakjes een voor een. Door het extraheren of oogsten van gezonde haarzakjes uit uw donorgebied aan de achterkant en zijkanten van het hoofd, is nieuwe haargroei op dunne, kale plekken weer mogelijk. Omdat de geoogste haarzakjes niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon dat verantwoordelijk is voor erfelijk haarverlies, zijn ze uitermate geschikt om te verplaatsen. De FUE-methode is bekend en vaak de standaard behandelmethode in haarklinieken, omdat het een minimaal-invasieve ingreep is. De methode laat geen littekens achter en uitgevoerd door een ervaren expert, biedt de operatie een hoog slagingspercentage met nieuwe, natuurlijke haargroei.

Haartransplantatie consult

Tijdens het eerste consult bespreekt u met dokter Anthone de oorzaak van haaruitval en de verwachting die u van een behandeling heeft. Het doel is ervoor te zorgen dat u realistische verwachtingen heeft en een geschikte kandidaat bent voor de procedure. Om dit goed te beoordelen stelt de arts vragen over uw algemene gezondheid en eerder meegemaakte operaties, dit om te bepalen of er aan uw verwachting voldaan kan worden. Dokter Anthone neemt de details van de FUE-methode met u door en beantwoord al uw vragen. U heeft de gelegenheid om FUE haartransplantatie voor en na foto’s te bekijken. De arts beoordeelt factoren als uw donorgebied, de mate van haaruitval, haartype, gezondheid van de hoofdhuid en de gewenste haardichtheid. Aan de hand van de resultaten krijgt u een behandeladvies en krijgt u een toelichting op uw geschiktheid voor de procedure.

Veiligheid en risico’s

Dokter Anthone stelt uw gezondheid, veiligheid en welzijn bij iedere cosmetische behandeling boven alles. In de kliniek zijn ultramoderne hulpmiddelen en behandelapparatuur aanwezig en behandeling vindt plaats in een moderne behandelruimte. De haartransplantatie is een gebruikelijke, veilige procedure. Ondanks dat is het belangrijk dat u weet dat het een ingreep is waar risico’s aan zijn verbonden. Bekende risico’s zijn zwellingen, blauwe plekken, mogelijke reacties op de gebruikte verdovingen, nabloedingen, infecties en/of littekens. Tijdens het eerste consult licht dokter Anthone alle mogelijke risico’s en complicaties toe, zodat u weet wat u na de procedure als normale bijwerkingen mag verwachten.

Verloop haartransplantatie procedure

Op de dag van de procedure doen we er alles aan om u te ondersteunen, zo begeleiden we u stap voor stap door de ingreep, terwijl u zich ontspant. Na aankomst in de kliniek, neemt dokter Anthone de verschillende fasen van de procedure nogmaals kort met u door en stelt u de vragen die u misschien nog heeft. U neemt plaats in de behandelstoel, zodat de arts de plaatselijke verdoving aan kan brengen. De haartransplantatie zelf duurt 4 tot 8 uur. Kort na de procedure gaat u terug naar huis. Door de lange behandelduur en de plaatselijke verdovingen is het beter om uzelf op te laten halen. Voordat u naar huis gaat, krijgt u advies over de manier waarop u de hoofdhuid en het haar de komende dagen verzorgt.

Na de haartransplantatie

Het herstel na een FUE haarimplantatie gaat vrij vlot en is pijnloos, maar de eerste dagen zijn erg belangrijk. De hoofdhuid is een paar dagen gevoelig en door het genezingsproces ontstaat soms jeuk. Niet krabben is moeilijk, maar beter voor het resultaat. Het openkrabben van wondjes leidt in ernstige gevallen tot ontstekingen en littekens. Na 7 tot 10 dagen is de hoofdhuid genezen. Schrik niet als u ziet dat het getransplanteerde haar uitvalt. Dit is een normale reactie van de haargroei na een haartransplantatie. Nieuw haar zal binnen drie tot vier maanden na de procedure beginnen te groeien.

Voordelen FUE-methode

Het laten toepassen van een FUE haarimplantatie heeft interessante voordelen, zoals :

  • Minimaal-invasief. Door plaatselijke verdovingen geen pijn of ongemakken tijdens de operatie.
  • Vlot herstel, zonder zichtbare littekens.
  • Natuurlijke haargroei.
  • Geschikt voor zowel het herstellen van een haarlijn als uitgebreidere procedures.
  • Verbeteren van het zelfvertrouwen.
  • Blijvende resultaten.

Veel mensen besluiten pas na jaren met haaruitval geworsteld te hebben om een FUE haartransplantatie toe te laten passen. Zo heeft de behandeling naast de voordelen ook emotionele impact. U kijkt weer met zekerheid naar uw spiegelbeeld en maakt weer regelmatig een afspraak bij de kapper om ‘iets’ aan uw haar te laten doen.

Nadelen FUE-methode

De FUE haartransplantatie is een kostbare ingreep, wat ervoor zorgt dat veel mensen toch eerst alternatieven onderzoeken en proberen. Omdat het de enige behandeling tegen haarverlies met blijvende resultaten en nieuwe haargroei is, is het interessant om de mogelijkheden te vergelijken. Op langere termijn is een haartransplantatie niet veel duurder dan bijvoorbeeld het voortdurende gebruik van een haargroeimiddel. Een ander nadeel is dat het een operatieve ingreep is, waarbij altijd een risico op bijwerkingen of complicaties aanwezig is. Het is bovendien een techniek die voornamelijk geschikt is voor het behandelen van erfelijke kaalheid.

Adviesgesprek haartransplantatie

Een FUE haarimplantatie heeft uitstekende, blijvende en natuurlijke haargroei als resultaat. Voor het succes van de procedure is het nodig om een gekwalificeerde en ervaren haarchirurg te kiezen. Dokter Anthone is aangesloten bij de internationale vereniging ISHRS voor haar restauratie en bespreekt graag de mogelijkheden met u. In een moderne omgeving past dokter Anthone FUE haartransplantaties toe en krijgt u alle informatie over de behandeling. Maak nu een afspraak voor een consult. Bent u niet zeker of een haartransplantatie de meest geschikte oplossing voor haarverlies is? Tijdens het consult is er alle gelegenheid om vragen te stellen. Dokter Anthone onderzoekt uw hoofdhuid en kijkt naar het haarverlies. Als uw gezondheid dat toe laat, ontvangt u een behandelvoorstel dat past bij uw situatie. U plant de afspraak snel online, maar u mag ook telefonisch contact opnemen via +32 470087333.

FUE haartransplantatie België – FAQ

Kom ik in aanmerking voor een FUE-haartransplantatie?

Niet iedereen is geschikt voor de ingreep. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden, waaronder de mate van haarverlies, de beschikbaarheid van donorhaar, uw gezondheid en eventueel medicijngebruik. Om te bepalen of u op verantwoorde manier een haartransplantatie kunt ondergaan, komt u voor een consult naar de kliniek.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie werkt door het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar andere gebieden op de hoofdhuid. Gezonde haarzakjes zijn meestal afkomstig uit de haarkrans, de zijkanten en achterkant van het hoofd.

Zijn de resultaten blijvend?

Ja, succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven op de transplantatie plaatsen nieuwe haren produceren. De haarzakjes uit het donorgebied zijn ongevoelig voor de invloed van het DHT-hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt. Deze unieke eigenschappen blijven ook na de transplantatie behouden.

Hoeveel kost een FUE-haartransplantatie?

De kosten van de ingreep verschillen per persoon en worden bepaald na overleg met dokter Anthone. Hiervoor wordt gekeken naar de omvang van het behandelgebied en de kwaliteit van het donorhaar.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Nee. Een haartransplantatie is niet pijnlijk. Het meeste ongemak is het verdoven van de hoofdhuid, het zetten van deze verdovende injecties kan als pijnlijk ervaren worden. Zodra de verdovingen werken, voelt u geen pijn bij het extraheren en implanteren van de haarzakjes.

Heb ik direct resultaat?

Nee, typische haartransplantatie resultaten verschijnen drie tot zes maanden na de ingreep. De haarzakjes beginnen met het produceren van haar. Het uiterlijk en de dikte van de nieuwe haren blijft zich ontwikkelen. Eindresultaten zijn binnen negen tot twaalf maanden zichtbaar.

Wat houdt een ISHRS registratie in?

De International Society of Hair Restoration Surgery is een organisatie opgericht om haarchirurgie wereldwijd te vertegenwoordigen. Als u een haarchirurg zoekt voor een haartransplantatie, is het een geruststellende gedachte om te weten of de arts bij de ISHRS geregistreerd is. U kunt er dan op vertrouwen dat de arts een expert is op het gebied van haarherstel en dat u in ervaren handen bent.

Hoe snel kan ik terug aan het werk?

De meeste mensen gaan binnen een paar dagen terug aan het werk. Dit hangt sterk af van de aard van de werkzaamheden die u verricht en/of mensen mogen zien dat u een haartransplantatie heeft laten toepassen. Wees de eerste weken voorzichtig en let op dat uw hoofd niet onder druk staat.

Wanneer ziet mijn hoofdhuid er weer normaal uit?

Your content goes here. Edit or remove Het duurt meestal zeven tot tien dagen voordat de huid is genezen. Dit verschilt per persoon en hangt af van uw lichamelijke herstelvermogen. Volg de nazorginstructies op voor een vlot herstel. Krabbel korstjes niet open, waardoor u het risico op ontstekingen verhoogd. Koelen helpt tegen eventuele jeuk als gevolg van huidherstel.

Kan ik gebruik maken van een andere donor?

Nee, de ingreep gebeurt alleen met uw eigen donormateriaal. Door gebruik te maken van uw eigen haarzakjes is de kans op afstoting nihil. Bovendien hoeft u niet, net als bij een orgaantransplantatie, zware immuunonderdrukkende medicatie te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.