0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haaruitval DNA test

Bent u benieuwd naar een haaruitval DNA test? Misschien bent u een van die mensen die veel tijd en geld steken in het sterk en gezond houden van uw haargroei. Een verzorgde haardracht is kenmerkend voor uw uitstraling en zelfexpressie. Vroegtijdige haaruitval verstoort niet alleen dit beeld, het roept ook onrust op. Hoewel omgevingsfactoren een rol spelen bij haarverlies, zijn genetische factoren vaak de oorzaak van haaruitval. Wanneer u het risico op erfelijk haarverlies kent, moet u de kans hebben om het te verlagen. Een haaruitval DNA test geeft het risico aan op haarverlies. Met het testresultaat in de hand kunt u een preventieve behandeling zoeken om haaruitval te verminderen en zelfs ongedaan te maken.

Voorkom kaalheid met een haaruitval DNA test

Haaruitval treft de meerderheid van alle mannen. Op een gemiddelde leeftijd van 35 jaar ziet al meer dan de helft van de mannen haarverlies, terwijl dit percentage op 50-jarige leeftijd al is toegenomen tot ruim 80%. Niet iedereen accepteert haarverlies als onderdeel van ouder worden, waardoor het een negatieve invloed heeft op zowel het zelfvertrouwen als de levensstijl. De meest voorkomende oorzaak van haarverlies is mannelijke of erfelijke kaalheid, ook bekend als alopecia androgenetica dat zich meestal laat zien in de vorm van een terugtrekkende haarlijn en/of dunner wordend haar op de kruin. Haaruitval vindt zijn oorsprong in uw genen, maar ook niet-genetische factoren spelen mee. Met een haaruitval DNA test, analyseert u uw genen en bent u in staat het haarverlies af te remmen.

Zelf testen zonder huisarts of specialist

Ondanks dat haarverlies een veelvoorkomend probleem is, staat u misschien niet te springen om advies te vragen aan uw huisarts en/of een medisch specialist. In dat geval is de thuistest van Haaronderzoekscentrum een perfecte oplossing om uw DNA op eventueel toekomstig haarverlies te laten onderzoeken. Zonder naar een arts te moeten, biedt deze test u de mogelijkheid om zelf testmateriaal af te nemen voor onderzoek. De test is voorzien van duidelijke instructies en het afnemen van het onderzoeksmateriaal is eenvoudig en pijnloos. Volg de instructies over het verpakken van het testmateriaal en de manier waarop de afgenomen stalen terugstuurt. Binnen een paar weken ontvangt u het testresultaat en bent u in staat om indien nodig uw maatregelen te nemen

Redenen om een haaruitval test te gebruiken

Veel mensen voelen zich ongemakkelijk als ze zien dat het haar dunner wordt. Het iets wat ongemak en soms schaamtegevoelens oproept. Als u niet naar een huisarts moet om tekst en uitleg te geven, ligt de drempel om stappen te ondernemen en een oplossing te zoeken lager. Daarom doet dokter Anthone een aanbeveling voor de DNA thuistest. Het is een geruststelling om te weten of u wel of niet erfelijk belast bent met het haarverlies gen. Ondanks dat u een positief testresultaat krijgt, hoeft dat niet te betekenen dat u echt met haaruitval te maken krijgt. Iedereen is op eigen unieke manier gevoelig voor genetica. De uitslag stelt u in staat om naar alternatieve en/of aanvullende mogelijke behandelopties te kijken, waaronder cosmetische en medische benaderingen.

Eenvoudig en pijnloos

Als u een haaruitval DNA thuistest koopt, ontvangt u deze binnen een paar dagen. Neem altijd eerst aandachtig de bijgeleverde aanwijzingen en instructies door. Neem het testmateriaal zorgvuldig af, label het monster en vul het formulier in dat bij de testkit hoort. Stuur het testmonster op de voorgeschreven manier terug. De resultaten zijn een paar weken later beschikbaar. U ontvangt het rapport per post. Wilt u meer uitleg over het testresultaat, maak een afspraak bij dokter Anthone voor adviesgesprek.

Test resultaten

De testresultaten laten zien of u genetisch belast bent met haarverlies. Alopecia androgenetica is niet specifiek van uw vaderskant van de familie afkomstig, maar de bekendheid met haarverlies aan moederszijde van de familie speelt mee. Het is een bekend gegeven dat haarverlies in sommige families vaker voorkomt dan bij anderen. In ernstige gevallen ziet iemand al in de puberteit hoe haaruitval van invloed is op de uitstraling. Met de testresultaten in uw hand zoekt u naar een oplossing en dokter Anthone is u daarbij van dienst.

Beginnend haarverlies behandelen

Om kaalheid te voorkomen, adviseren artsen en specialisten om al in een vroege fase van haarverlies actie te ondernemen. Beginnende haaruitval is vaak goed te behandelen zonder dat er direct chirurgische ingrepen ter sprake komen. Met een haargroeimiddel of een mild invasieve behandeling, zoals mesotherapie of een PRP behandeling stimuleert u de doorbloeding en krijgen de haarzakjes groeifactoren die aanzetten tot een sterkere haargroei. Het haarverlies neemt af en in sommige gevallen komt nieuwe haargroei tot ontwikkeling. Voorwaarde voor een succesvolle behandeling is het kennen van de oorzaak. Zonder deze kennis, is het moeilijk om haarverlies te stoppen.

Invloed DHT-hormoon

Erfelijk kaalheid is een gevolg van de overgevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron. De invloed van DHT heeft vergaande gevolgen en zonder tijdig ingrijpen, gaan de haarzakjes verloren en is nieuwe haargroei niet langer mogelijk. DHT-remmers zoals Minoxidil, maar ook Finasteride remmen de werking van het hormoon zodat het haarverlies zich stabiliseert. Om hier resultaten van te zien, gebruikt u het middel minimaal een periode van zes maanden. Niet iedereen heeft baat bij een haargroeimiddel en als u na acht maanden nog geen enkele verandering ziet, is verder gebruik zinloos. In overleg met dokter Anthone kunt u een andere behandeling, zoals een haartransplantatie overwegen.

Adviesgesprek erfelijke haaruitval

Heeft u de uitslag van een DNA haaruitval test ontvangen en wilt u daar met een professional over praten? Dokter Anthone is lid van de internationale vereniging voor reconstructieve haarchirurgie, ISHRS en licht de verschillende behandelmogelijkheden toe. Op basis van de mate waarin het haarverlies is gevorderd zijn er technieken en methoden die haaruitval verminderen en de haargroei stimuleren. Omdat iedere situatie is, is er geen standaard techniek om haarverlies te behandelen. Behandeling gebeurt op maat en voldoet aan uw specifieke behoefte. Er is (nog) geen techniek die direct resultaat geeft en het duurt meerdere maanden om verandering en verbetering te zien. Een afspraak voor een adviesgesprek maakt u online of door telefonisch contact op te nemen met +32 470087333.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.