0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

PRP behandeling België

Zoekt u meer informatie over een PRP behandeling België? De kracht van natuurlijke groeifactoren om het lichaam gezond nieuw weefsel en collageen aan te laten maken, is bekend. Bloedplaatjesrijk plasma bevordert de genezingsreactie, kalmeert ontstekingen en ondersteunt gewrichtsherstel. De stimulatie van collageen verbetert de haargroei en laat uw gezichtshuid er jeugdiger uitzien. Een PRP behandeling België is een populaire gezichtsbehandeling en wordt toegepast als onderdeel van of als zelfstandige haarherstelbehandeling.

Verwerking PRP behandeling België

Platelet Rich Plasma, bloedplaatjesrijk plasma is afkomstig uit eigen bloedcellen. De manier waarop artsen het verwerken is interessant en de basis van een succesvolle behandeling:

  • Het bloed bestaat uit plasma, rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes
  • Bloedplaatjes helpen bij de stolling en bevatten eiwitten die bekend zijn als groeifactoren. Deze groeifactoren zijn essentieel voor het genezingsproces en de aanmaak van collageen
  • Na het afnemen van bloed, plaatst de arts het bloed in een centrifuge waar de cellen en plaatjes van elkaar worden gescheiden
  • Het bloedplaatjesrijke plasma is geschikt voor verschillende behandelingen voor de huid en haargroei

Geschiktheid PRP behandeling

De meeste mensen zijn goede kandidaten voor een PRP behandeling van het gezicht en de haargroei. Er is minimale uitvaltijd en de resultaten zijn goed. Omdat PRP in combinatie met microneedling gebeurt, versterken beide technieken elkaar en is de stimulatie van de aanmaak van collageen en elastine optimaal. In het gezicht ziet u hoe de behandeling rimpels en lijntjes gladstrijkt, hyperpigmentatie en littekens minimaliseert. Het is een ideale behandeling als u zoekt naar een niet-chirurgische manier om de gezichtshuid te verjongen. Een PRP behandeling bij haarverlies gaat haaruitval tegen en verbeterd een gezonde haargroei, waardoor de haren er sterker en steviger uitzien.

PRP gezichtsbehandeling stap voor stap

Gezichtsverjonging is een populaire cosmetische behandeling, niet alleen omdat het op sociale media trendy is, maar omdat veel mensen dol zijn op de resultaten van de techniek.

PRP behandeling

Op de afgesproken dag komt u naar de kliniek voor een behandelsessie, waarbij de arts bloed afneemt. Zodra het bloed is afgenomen, wordt het in de centrifuge geplaatst om het plasma van de andere bloedcellen te scheiden. Met micro-injecties injecteert dokter Anthone het bloedplaatjesrijke plasma in uw gezichtshuid. De naald dringt door tot de dermis, waardoor bloed zichtbaar is op de bovenkant van uw huid. De verwondingen stimuleren de collageenproductie, terwijl het PRP doordringt in de huidlagen om genezing te bevorderen en huidverjonging te ondersteunen.

Nazorg en resultaat

Na een behandelsessie is uw gezichtshuid rood en voelt geïrriteerd en trekkerig aan. Deze roodheid houdt een aantal dagen aan, maar vaak is binnen 24 uur al een sterke afname van de verkleuring zichtbaar. Als de huid gaat schilferen laat u de velletjes met rust en voorkomt u dat u deze lostrekt, waardoor verwondingen ontstaan. De eerste resultaten zijn binnen 1 à 2 weken zichtbaar. Uw huid ziet er strakker, gladder en jeugdiger uit.

PRP bij haaruitval stap voor stap

Net zoals PRP en microneedling een oplossing bieden voor het opfrissen van de gezichtshuid, gebruiken cosmetisch artsen de techniek om haarverlies te verminderen en een gezondere haargroei te stimuleren. PRP is een niet-chirurgische behandeltechniek die geschikt is voor het verminderen van haarverlies. Omdat niet iedereen baat heeft bij techniek is het goed om eerst de oorzaak van haaruitval te laten onderzoeken en pas daarna informatie over oplossingen in te winnen.

Bloed centrifugeren

Nadat een buisje bloed is afgenomen en is gecentrifugeerd, injecteert dokter Anthone het bloedplaatjesrijke plasma op de delen van de hoofdhuid waar u last heeft van haarverlies. De hoofdhuid zal een aantal dagen gevoelig zijn. U krijgt het advies om de hoofdhuid en het haar de eerste dag droog te houden en niet te wassen.

PRP behandelkuur

Een PRP behandeling tegen haarverlies werkt het beste als u een kuur van 4 tot 8 behandelsessies laat toepassen. Hoewel de resultaten variëren, ziet u na een periode van drie maanden langzaam resultaat tot ontwikkeling komen. In de maanden die volgen blijft u verbeteringen zien.

Veilige behandelmethode

Platelet Rich Plasma is een veilige techniek. Dokter Anthone maakt gebruik van uw eigen bloedcellen, waardoor allergische reacties uitblijven en u mag rekenen op een positief resultaat. Omdat het een cosmetische behandeling blijft waar risico’s aan zijn verbonden, zal vooraf een consult plaatsvinden waarin u uw gezondheid en medische achtergrond bespreekt. In sommige gevallen zal een PRP behandeling afgeraden worden. Dit is onder andere het geval als u bekend bent met bepaalde auto-immuunaandoeningen, stollingsproblemen en/of andere bloed gerelateerde problemen.

Kosten PRP behandeling in België

Dokter Anthone is een ervaren cosmetisch arts met registraties in België en Nederland. Zowel voor cosmetische gezichtsbehandelingen als oplossingen bij haarverlies bent u bij dokter Anthone in ervaren handen. Afhankelijk van het behandeltype en het aantal sessies dat u laat toepassen variëren de kosten van een PRP behandeling. Het is techniek die zowel zelfstandig als bijvoorbeeld in combinatie met een haartransplantatie uitstekende resultaten geeft. De kosten die u betaalt zijn afhankelijk van het toepassingsgebied en het aantal sessies dat u ondergaat. De resultaten van een PRP behandeling zijn langdurig, maar niet blijvend. Om het effect te behouden, zijn in de meeste situaties nabehandelingen nodig. Deze laat u jaarlijks 1 à 2 keer toepassen. Dokter Anthone vertelt u hier meer over tijdens een consult in de kliniek.

PRP consult

Gezichtsverjonging en/of een verbetering van haarverlies, beiden behoren tot de meest gevraagde en meest toegepaste cosmetische behandelingen. Niet-chirurgische behandeltechnieken met vrijwel geen downtime zijn interessant als u niet lang van uw werk weg kunt. Maak gerust eens een afspraak voor een consult bij dokter Anthone. Tijdens het gesprek geeft u aan waar u zich aan stoort en wat u van een behandeling verwacht. Om een behandeladvies op maat te geven, vraagt de arts naar uw gezondheid en bekendheid met chronische aandoeningen en/of medicijngebruik. Wees open en neem eventueel een actueel medicijnoverzicht mee naar het gesprek. Zo krijgt dokter Anthone een goed beeld van u en is het mogelijk om zowel advies als een prijsofferte te geven voor de behandeling die bij u past. Een afspraak maakt u online, maar u mag ook telefonisch contact opnemen met +32 470087333.

PRP behandeling België – FAQ

Wat doet een PRP behandeling bij haarverlies?

PRP is de afkorting voor bloedplaatjesrijk plasma. Dit plasma bevat tot 5 maal het aantal bloedplaatjes dan in het normale bloed dat in uw lichaam wordt rondgepompt. PRP bevat groeifactoren en speciale eiwitten die de haargroei stimuleren.

Is een PRP behandeling geschikt voor verschillende oorzaken van haarverlies?

Omdat PRP een lichamelijke genezingsreactie oproept, is de behandeling efficiënt bij mensen die last hebben van plotseling overmatig haarverlies, dunner wordend haar en kaalheid.

Wat houdt een PRP behandeling in?

Bij de behandeling neemt dokter Anthone bloed bij u af. In een centrifuge worden de bloedplaatjes gescheiden van de andere bestanddelen. Het bloedplaatjesrijke plasma wordt vervolgens in uw hoofdhuid geïnjecteerd en stimuleert het de haargroei.

Wat kan een PRP behandeling doen bij haarverlies?

De resultaten van de behandeling verschillen per persoon. PRP helpt bij het verminderen van haarverlies, het stimuleren van bestaande haarzakjes en het versterken van de haargroei. Uw haardos ziet er voller en gezonder uit.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het hangt van uw individuele behoefte, de fase van het haarverlies, uw leeftijd en andere factoren af, uit hoeveel behandelsessies een PRP kuur bestaat. Gemiddeld hebben mensen vier tot zes of meer behandelingen nodig om een mooi resultaat te bereiken. U krijgt het advies voor regelmatige onderhoudsbehandelingen om het effect te behouden.

Zijn de resultaten bewezen?

PRP is een niet-invasieve behandeling die onder andere wordt toegepast bij haarverlies. Verschillende onafhankelijke onderzoeken hebben de effectiviteit van de techniek aangetoond. Met name het verhogen van het aantal haarzakjes en het verbeteren van de haardikte zijn onderzocht. Bovendien is PRP een techniek die in combinatie met een haartransplantatie goede resultaten bereikt.

Komt iedereen voor een PRP behandeling in aanmerking?

Zowel mannen als vrouwen hebben baat bij een PRP behandeling bij haarverlies. Uw geschiktheid wordt tijdens een consult beoordeelt. Zowel alopecia androgenetica als tractie alopecia zien verbetering na een behandeling met bloedplaatjesrijk plasma. De techniek werkt minder als het haarverlies een gevolg is van medische aandoeningen zoals lupus of leveraandoeningen. Ook bij volledige kaalheid werkt PRP niet.

Zijn de resultaten permanent?

PRP geeft langdurige resultaten. Dokter Anthone adviseert om elke zes tot twaalf maanden onderhoudsbehandelingen te laten doen om de resultaten te behouden. Een PRP behandeling stimuleert de haargroei en zorgt voor steviger haar in de behandelde gebieden. Het verschilt per persoon hoelang de effecten aanhouden.

Wat zijn de risico van een PRP behandeling?

Aangezien bij PRP van uw eigen bloed gebruikt wordt gebracht, zijn er minimale risico’s aan de behandeling verbonden. Een enkele keer zijn lichte zwellingen en blauwe plekjes op de injectieplaatsen zichtbaar. Er is geen uitvaltijd en u kunt na een sessie doorgaan met uw dagelijkse routine.

Hoeveel kosten een PRP behandeling?

U ontvangt een prijsopgave op maat tijdens een consult bij dokter Anthone.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.