0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Mesotherapie haar België

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van mesotherapie haar België? Mesotherapie bij haarverlies is de afgelopen jaren een populaire behandelmethode geworden. Iedereen wil dat het haar er verzorgd en mooi uitziet. Om haarverlies te behandelen, gebruikt u misschien verschillende soorten vrij verkrijgbare verzorgingsproducten. Vaak zonder het gewenste resultaat. Net als de rest van uw lichaam heeft ook het haar vitamines en mineralen nodig. Mesotherapie haar België is een behandelmethode die wordt toegepast door combinaties van vitamines, mineralen en plantenextracten in de hoofdhuid te injecteren.

Effect mesotherapie haar België

Na het injecteren van de actieve bestanddelen, ontvangen de haarzakjes gezonde voedingsstoffen. De techniek maakt dunner wordend haar dikker en helpt het haar er levendiger en glanzender uit te zien. Verschillende in- en externe factoren hebben invloed op de haargroei. Haarverlies is dan ook niet alleen te wijten aan vervuiling, maar ook omgaan met stress, onregelmatig slapen, een gebrek aan ongezonde voeding en medische behandeling zijn gekende oorzaken van haaruitval. Maar het aantal mensen dat preventieve maatregelen neemt voor haarproblemen, voordat ze met deze problemen te maken krijgen, is klein. Mesotherapie heeft niet alleen een preventieve werking, het heeft ook effect bij verschillende oorzaken en vormen van haarverlies.

Toepassing mesotherapie bij haarverlies

Mesotherapie gebeurt met micro-injecties, waarvoor dokter Anthone een mesogun gebruikt. De micro-injecties bestaan uit vitamine en mineralensupplementen die speciaal op uw behoeften zijn samengesteld. Naast aminozuren is het mogelijk om medicatie aan de vloeistof toe te voegen. Door directe injectie in de hoofdhuid is de behandeling naar verwachting effectief. De methode staat bekend als doeltreffende behandeling voor de hoofdhuid en de haargroei. Er zijn verschillende cosmetische oplossingen voor haarverlies. Omdat mesotherapie niet-chirurgisch en minimaal-invasief is, is het een van de meest toegepaste technieken bij haarverlies. Voor een mooi resultaat, laat u de behandeling uitvoeren door een ervaren specialist. Het is de unieke samenstelling van actieve bestanddelen die nodig zijn voor een gezonde doorbloeding en een verbetering van de haargroei. Alleen een ervaren arts, zoals Dokter Anthone is in staat de behandeling op maat af te stemmen.

Behandeling voor diverse haarproblemen

De situaties waarin mesotherapie een oplossing biedt, zijn actuele haarproblemen waar iedereen weleens mee te maken heeft. Naast haarverlies, is mesotherapie ook een prima behandeling voor roos en schilfering van de hoofdhuid. Maar ook problemen zoals een droge hoofdhuid, een verhoogde gevoeligheid voor kwetsbaar haar en een aantasting van de talgklieren in de hoofdhuid zijn met mesotherapie goed te behandelen.

Milde tot matige gevoeligheid

Het is normaal om enige ongemakken te voelen tijdens een mesotherapie sessie. Uw lichamelijke pijngrens is hierop de doorslaggevende factor. Waar sommige mensen relatief veel pijn ervaren, omdat ze erg gevoelig zijn, ervaart u slechts lichte ongemakken. De achterkant van het hoofd en het gebied rond uw oren zijn het gevoeligst. In overleg met dokter Anthone bespreekt u de mogelijkheden om de hoofdhuid vooraf te verdoven met bijvoorbeeld een verdovende crème. In dat geval is de behandeling pijnloos. Na een behandelsessie is het belangrijk om uw haar een aantal dagen niet te wassen om complicaties en ongemakken te voorkomen.

Voordelen mesotherapie haar

Cosmetische behandelingen hebben voor- en nadelen. Voor het succes van de behandeling is het belangrijk om hier voor de procedure van op de hoogte te zijn. De belangrijkste voordelen van mesotherapie zijn het niet-chirurgische karakter en het toevoegen van een hoge dosering werkzame bestanddelen. Een ander voordeel is de korte behandelduur. U zit niet langer dan 10 tot 30 minuten in de behandelstoel. Het aantal sessies dat iemand nodig heeft, verschilt van persoon tot persoon. Mensen met een hoofdhuid die in slechte conditie verkeert, hebben meer sessies nodig dan iemand wiens hoofdhuid relatief gezond is. Het aantal initiële behandelsessies ligt tussen 6 en 8. Opvallende verbeteringen worden vanaf 4 sessies verwacht.

Nadelen mesotherapie haar

Nadelen zijn dat u misschien de procedure als pijnlijk ervaart. Na een sessie kan de napijn een paar dagen aanhouden. Uw lichamelijke gevoeligheid is hierop van invloed. Korte tijd zijn zwellingen en/of bultjes op de injectieplaatsen zichtbaar, ook een jeukend gevoel kan optreden. Een ander nadeel is dat u meerdere keren naar de kliniek komt voor behandelsessies.

Aandachtspunten na een behandelsessie

Ondanks het niet-invasieve karakter van de behandeling zijn er bepaalde dingen die u beter niet doet na een behandelsessie. Was uw haar en hoofdhuid de eerste dagen niet en gebruik daarna de verzorgingsproducten die goed zijn voor uw huidtype en haarkleur. Vermijd blootstelling aan het zonlicht en draag enige tijd een loszittend hoofddeksel als u naar buiten gaat en de zon schijnt. Dokter Anthone adviseert om na een sessie niet naar het zwembad, sauna of jacuzzi te gaan. Wacht met het toepassen van een hoofdhuidmassage totdat de injectieplaatsen zijn genezen. Een ander punt van aandacht is dat het gebruik van alcohol een nadelig effect kan hebben op het resultaat.

Kosten mesotherapie bij haarverlies

De prijzen van mesotherapie variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, de exacte hoeveelheden en het aantal sessies. Mesotherapie is niet goedkoop, maar in vergelijking met bijvoorbeeld een chirurgische haartransplantatie betaalbaar. De reden voor het verschil in prijs is dat het een behandeltechniek is die volledig op uw unieke behoeften wordt afgestemd. Wat u betaalt voor zowel een losse mesotherapie behandeling als een volledige kuur, hoort u van dokter Anthone tijdens een consult in de kliniek.

Afspraak mesotherapie behandeling

Wilt u het uiterlijk van uw haardos verbeteren? Heeft u last van roos of schilfering van de hoofdhuid? Of bent u benieuwd of mesotherapie het perfecte alternatief is voor een chirurgische behandeling tegen haaruitval? Maak een afspraak voor een consult bij dokter Anthone in Westmeerbeek. Het gesprek vindt in alle rust en stilte van de moderne kliniekruimte plaats. Maak uw problemen en zorgen kenbaar, zodat we samen naar de beste oplossing zoeken. Dokter Anthone zal vragen stellen over uw gezondheid. Neem daarom eventueel een overzicht mee van de medicatie die u gebruikt. Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke samenstelling van de mesotherapie cocktail. Het plannen van een afspraak doet u eenvoudig online, maar u mag ook telefonisch contact opnemen via +32 470087333.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.