0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haartransplantatie buitenland

Overweegt u een haartransplantatie buitenland? Een haartransplantatie is de enige blijvende oplossing voor erfelijke haaruitval. De grote vraag bij het overwegen van een haarimplantatie is welke haarkliniek is het beste voor een haartransplantatie? De afgelopen jaren is er een grote toename geweest van mensen die naar het buitenland reizen om een haarimplantatie te ondergaan. Landen als Turkije, Hongarije en Polen zijn interessant, maar met welk risico? Dokter Anthone behandelt al vele jaren patiënten, is ISHRS geregistreerd en voldoet aan de strikte regels die de federale overheidsdienst Volksgezondheid uitgeeft en controleert. Een haartransplantatie buitenland heeft risico’s die u liever voorkomt.

Goedkope haartransplantatie buitenland

Een haarherstel operatie in België is vaak duurder in vergelijking met landen als Hongarije en Turkije. Dit komt door de hoge loonkosten en maandlasten die in België van toepassing zijn. Wanneer u naar het buitenland reist voor een haartransplantatie, is het onwaarschijnlijk dat u de specialist ontmoet voor de operatie. Zo heeft u een korte tijd om uw verwachtingen en zorgen te bespreken, uw geschiktheid te laten beoordelen en te praten over de risico’s die aan de operatie verbonden zijn. Het is niet makkelijk om een weloverwogen beslissing te nemen.

Vragen haarchirurg

Vragen die u tijdens een consult aan de specialist stelt zijn belangrijk en de antwoorden hebben invloed op het resultaat van de ingreep:

 • Welke ervaring heeft iemand? Zijn kwalificaties en ervaringen na te trekken?
 • Welk gedeelte van de operatie doet de arts en wat doen haartransplantatie assistenten?
 • Welke techniek wordt gebruikt?

 Het gebeurt in het buitenland regelmatig dat assistenten gedeeltes van de ingreep uitvoeren, zonder dat een ervaren haarchirurg daarbij voortdurend aanwezig is. Haartransplantaties die gebeuren door onervaren handen hebben helaas niet altijd het gewenste resultaat tot gevolg. Haarzakjes die in de verkeerde richting groeien geven de haardos een onnatuurlijk uiterlijk. Maar ook een typisch Turkse haarlijn is een veel gehoorde ‘klacht’ na een haarimplantatie in het buitenland.

Keuze voor een kliniek

Dokter Anthone voldoet aan de strikte vereisten voor het mogen uitvoeren van chirurgische en cosmetische behandelingen, zoals een haartransplantatie. In het buitenland zijn controles minder vanzelfsprekend en is het niet altijd duidelijk of u met een gekwalificeerde haarkliniek en een gediplomeerde arts heeft te maken. De populariteit van cosmetisch toerisme heeft tot een toename van het aantal klinieken geleidt. Vragen die u stelt bij het zoeken van een betrouwbare haarkliniek, zijn onder andere: 

 • Voldoet de kliniek aan de gestelde eisen van de wetgever?
 • Hoe zijn de ervaringen van anderen?
 • Waar kan ik terecht voor nazorg?

 Vooraf weten waar u aan toe bent en wat u mag verwachten na de ingreep, is van invloed op uw uiteindelijke keuze. Als er geen mogelijkheid is voor nazorg dan loopt u een onnodig risico, wat van invloed is op uw gezondheid. Kijk daarom altijd eerst naar dat wat een kliniek te bieden heeft bij het volledige behandeltraject en dat gaat verder dan een voordelig vanaf tarief.

Details van de behandeling

Online vindt u informatie over de verschillende technieken, maar hoe zit het met de details van de operatie die u ondergaat? Gewoonlijk bespreekt u de volledige details van de operatie met de haarchirurg. Inclusief de omvang van de ingreep, de risico’s en complicaties en nazorgadvies. Maar als u de specialist pas ontmoet op de dag van de operatie, ontstaat soms miscommunicatie.  Voordat u naar de buitenlandse kliniek reist, is het goed om antwoorden op de volgende vragen te hebben: 

 • Welke techniek past de specialist toe?
 • Wat is het behandeltarief en hoe zit het met bijkomende kosten?
 • Wat zijn de risico’s en complicaties?
 • Hoe snel mag ik resultaat verwachten?
 • Welke nazorg heb ik nodig en waar kan ik terecht met vragen en/of problemen?

Goedkoop of duurkoop?

De kosten zijn de meest genoemde reden om een haartransplantatie in het buitenland te ondergaan. U moet rekening houden met de reiskosten, de verblijfkosten en de persoonlijke uitgaven die u doet. Bij het optellen van de kosten is het verschil kleiner dan gedacht. Ondanks dat vooral Turkse haarklinieken een all-in tarief bieden, inclusief een aantal hotelovernachtingen, drukken de kosten voor de reis zwaar op het totaalbedrag. Vliegtickets zijn niet langer goedkoop en als u een paar keer naar de kliniek gaat, betaalt u al snel meer dan voor een haartransplantatie in eigen land.

Goed geregelde nazorg

Hoewel de ingreep zelf een relatief korte hersteltijd heeft, duurt het tot een jaar voordat de daadwerkelijke resultaten van de haartransplantatie zichtbaar zijn. Dokter Anthone is na de operatie bereikbaar. Heeft u vragen of doen zich onbekende klachten voor? De kliniek is nooit ver weg. Dit kan moeilijk zijn als uw specialist in het buitenland is gevestigd. Waar u bij dokter Anthone welkom bent voor een controle, is dit in het buitenland niet vanzelfsprekend. Goede communicatie is nodig bij het overwegen van een cosmetische ingreep. Dokter Anthone biedt eersteklas nazorg om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met alle aspecten van het behandeltraject. In het buitenland is het niet altijd makkelijk om een haarkliniek te vinden met aandacht voor detail dat ook na de operatie nodig is.

Correctie niet altijd mogelijk

Bent u teleurgesteld na een haartransplantatie in het buitenland? In sommige gevallen is correctie mogelijk. Dat betekent een nieuwe ingreep en een nieuw, langdurig behandeltraject. Een slechte haartransplantatie heeft tijd nodig om te herstellen en gedurende deze tijd ziet uw haargroei er misschien onnatuurlijk uit. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te weten met wie u te maken heeft en welke ervaring een haarchirurg heeft. Lees online ervaringen en reviews om zo meer te weten te komen over eerdere operaties.

Consult haartransplantatie

Dokter Anthone is trots op de zorg die de kliniek biedt, gedurende het behandeltraject. Na de ingreep is er een noodnummer dat bereikbaar is voor zorgen en/of bij bijwerkingen. De jarenlange ervaring, zorgt voor het natuurlijke resultaat waar u naar op zoek bent. Al tijdens het consult krijgt u informatie over de mogelijke risico’s die aan de ingreep zijn verbonden. Heeft u eerder een haartransplantatie laten toepassen, maar is het resultaat niet dat wat u voor ogen heeft gehad? Maak gerust een afspraak voor een consult. Dokter Anthone is gevestigd in Westmeerbeek en telefonisch bereikbaar op +32470087333.

Haartransplantatie buitenland – FAQ

Waarom gaan mensen naar het buitenland voor een haartransplantatie?

Mensen plannen een haartransplantatie in het buitenland met een vakantie, zodat de (werk)omgeving zo min mogelijk meekrijgt van de ingreep. De belangrijkste reden om voor een cosmetische ingreep naar landen als Turkije te gaan, is kosten gerelateerd.

Wat is het beste land voor een haartransplantatie?

Het land is niet het belangrijkste bij een kostbare ingreep, zoals een haarimplantatie. De bekendheid en reputatie van haarkliniek zijn belangrijker, terwijl de kennis en ervaring van een behandelend specialist van directe invloed zijn op het resultaat. Onderzoek de behandelopties uitgebreid, waarbij de prijs weliswaar belangrijk is, maar in veel gevallen niet direct van doorslaggevend belang.

Hoe weet ik of een haarkliniek goed is?

Online vindt u veel informatie over haarklinieken en haarchirurgen. Lees getuigenissen op de websites van zowel de kliniek als onafhankelijke sites. Zoek naar ervaringen en controleer of een haarkliniek beschikt over kwaliteitskeurmerken en/of werkt volgens de regels die het ministerie van Volksgezondheid heeft gesteld. Het allerbelangrijkste is om zelf in de kliniek te gaan kijken en met de behandelaars te praten.

Hoe veilig is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is veilig, al is er altijd een risico op algemene medische complicaties, zoals nabloedingen, zwellingen, bloeduitstortingen, jeuk, allergische reacties, slechte wondgenezing en ontstekingen. Complicaties zoals huidnecrose zijn zeldzaam.

Kan een haartransplantatie in het buitenland mislukken?

Haartransplantaties mislukken niet vaak, maar resultaten die niet aan de verwachting voldoen komen in binnen- en buitenland soms voor. Vaak is het uiterlijk van de haarlijn niet wat iemand er vooraf van verwacht heeft en/of oogt de haargroei niet helemaal natuurlijk. Kijk hoe een specialist uw haarlijn aftekent en/of deze lijn overeenkomt met uw eigen idee. Correctie is in veel gevallen wel mogelijk, al heeft u dan wel te maken met extra kosten.

Is het prijsverschil echt zo groot?

Afhankelijk van de manier waarop u naar een aangeboden tarief kijkt, is het prijsverschil soms behoorlijk. Turkse haarklinieken zijn tot wel 50% voordeliger dan Belgische, maar de prijs die u krijgt is alleen voor de behandeling. De reiskosten zijn extra. Moet u meer dan eens naar de kliniek dan is dit van invloed op de totaalprijs die u betaalt. Kijk daarom naar de prijzen onder de streep.

Hoelang ben ik in een buitenlandse haarkliniek opgenomen?

Opname tijden verschillen. In veel gevallen verlaat u de kliniek na de ingreep. Afhankelijk van de locatie en bereikbaarheid van de haarkliniek, gaat u terug naar uw hotel of vangt u de thuisreis aan. Bij haartransplantaties in Turkije verblijft u drie of vier dagen in een hotel vlak bij de kliniek.

Wat mag ik verwachten op het gebied van nazorg?

De periode na de ingreep is belangrijk en de juiste nazorg heeft invloed op het resultaat. Voor het verlaten van de kliniek krijgt u nazorginstructies. In veel gevallen schrijft de arts medicatie voor. Heeft u in de dagen na de operatie last van klachten of aanhoudende pijn? Neem contact op met de haarkliniek en vraag om advies.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.