0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haartransplantatie België

Overweegt u een haartransplantatie België? Haartransplantatie chirurgie is een bekende methode om erfelijke haaruitval te behandelen. Haarchirurgen gebruiken verschillende technieken, maar het basisprincipe van alle haartransplantaties blijft hetzelfde: het verplaatsen van gezonde haarzakjes in het donorgebied naar kalende gebieden ergens anders op uw hoofd. Haarverlies heeft uiteenlopende oorzaken. Een haartransplantatie België biedt een oplossing voor erfelijke kaalheid.

Overwegingen haartransplantatie België

Voordat u een haartransplantatie ondergaat, zijn er bepaalde punten om in gedachten te houden :

 • Niet direct resultaat. Het duurt minimaal drie tot vier maanden, voordat nieuwe haargroei ontstaat.
 • Wees realistisch. Uw haardos zal er ook na een geslaagde haartransplantatie niet zo vol uitzien als tijdens uw jeugd.
 • Cosmetische chirurgie komt meestal niet in aanmerking voor tussenkomst van de mutualiteit.
 • Verhoogd risico voor rokers. Rokers krijgen het advies om zes tot vier weken voor de haartransplantatie te stoppen en dit na de ingreep vol te houden.
 • Zoeken en vinden haartransplantatie specialist

Het succes van een haartransplantatie is deels gebaseerd op vertrouwen. Wanneer u geen vertrouwd gevoel heeft bij de specialist die de operatie toepast, is dat van invloed op het resultaat. Dokter Anthone is een ervaren specialist en aangesloten bij de ISHRS, International Society of Hair Restoration Surgery. Een internationale autoriteit op het gebied van behandelingen en herstel bij haarverlies. Bij het eerste consult spreekt u met de dokter over de haartransplantatie en uw verwachtingen. Dokter Anthone stelt daarbij vragen over uw gezondheid en operaties die u eerder heeft ondergaan. Ook vindt een onderzoek van uw hoofdhuid en mate van haarverlies plaats.

Verloop haartransplantatie in België

Dokter Anthone werkt met de moderne FUE-methode, die zowel bij mannen als vrouwen toepasbaar is. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt vier tot acht uur. Het is gebruikelijk om tot 4000 haarzakjes per behandeling te transplanteren. Het behandelschema verloopt over algemeen op de volgende wijze :

 • Na aankomst in de kliniek neemt de arts de ingreep nogmaals kort met u door.
 • Het donorgebied aan de achterkant van uw hoofd wordt verdoofd als voorbereiding op het oogsten van de haarzakjes.
 • Dokter Anthone extraheert het overeengekomen aantal grafts met een holle naald.
 • Klaarmaken van de geoogste haarzakjes op het implanteren en verdoven van de ontvangstgebieden.
 • Boren van kanaaltjes in de huid, hier worden de haarzakjes handmatig en met precisie voor de groeirichting in geplaatst.
 • Doornemen nazorgadviezen.

Nazorg en bijwerkingen

Omdat de haartransplantatie in België op poliklinische basis gebeurt, hoeft u niet in de kliniek te worden opgenomen. U kunt wat moe zijn van de ingreep, daarom is het beter om u door een bekende op te laten halen en thuis te brengen. Na de operatie zijn zwellingen en blauwe plekken gebruikelijk. Napijn is mild tot matig. Over het algemeen geneest de huid binnen zeven tot tien dagen, dit gaat gepaard met korstvorming en jeuk. Koelen gaat dit gevoel tegen. Korstjes die losgetrokken worden, veranderen in open wondjes. Wondjes zijn gevoelig voor ontstekingen, infecties en littekens. Laat de huid daarom zoveel mogelijk met rust.

Zelfzorg tijdens herstelperiode

Laat u begeleiden door Dokter Anthone. Volg de suggesties voor zelfzorg op. Dat betekent onder andere:

 • Juiste manier van wondverzorging.
 • Gebruik van antibiotica kuur en ontstekingsremmers op voorschrift.
 • Vermijden van inspannende activiteiten tot zes weken na de operatie. Contactsporten, maar ook zwemmen, sauna’s en stoombaden vallen hier eveneens onder. Zes weken klinkt lang, maar als u daarna levenslang geniet van natuurlijke haargroei, is het een kleine moeite.
 • Meld ongebruikelijke klachten, aanhoudende pijn of koorts aan Dokter Anthone.
 • Resultaten op langere termijn

Omdat een uitgebreid consult aan de haartransplantatie vooraf gaat, zijn de meeste ingrepen succesvol. Het is wel een operatie waarbij u geduld nodig heeft. De resultaten laten op zich wachten en in veel gevallen valt het getransplanteerde haar een paar weken na de operatie uit. Vervolgens gaan de haarzakjes in de rustfase. Vanaf drie tot vier maanden later begint het haarzakjes een nieuwe haar te produceren en ziet u langzaam zachte haargroei op de transplantatieplaatsen. Deze nieuwe haargroei ziet er natuurlijk uit, omdat Dokter Anthone de grafts onder dezelfde hoek en richting van de andere haren geeft geïmplanteerd. Na een jaar komt u naar kliniek en beoordelen we samen het eindresultaat.

Kosten FUE haartransplantatie

Een mogelijk nadeel van een haartransplantatie in België is de prijs die u voor de ingreep betaalt. De tarieven variëren waarbij de gebruikte techniek en het aantal grafts dat is inbegrepen van invloed zijn. Dokter Anthone licht de haartransplantatie toe tijdens een gratis consult in de kliniek in Westmeerbeek. Hoewel een haartransplantatie een dure cosmetische ingreep is, heeft u blijvend plezier van het resultaat en dat is zeker iets wat meetelt in de voordelen van de procedure.

Goedkope haarimplantatie buitenland

Mensen die zich verdiepen in een cosmetische behandeling, kijken daarvoor in de breedte. Dat wil zeggen dat ze zich niet beperken tot behandelaars in de buurt en zelfs niet in eigen land. Haartransplantaties worden in het buitenland regelmatig goedkoper aangeboden dan in België. Jaarlijks reizen honderdduizenden mensen naar buitenlandse haarklinieken. Een groot percentage keert tevreden terug, maar het gebeurt ook regelmatig dat de teleurstelling groot is en het resultaat niet in de buurt komt van de eerdere verwachting. Om het resultaat te laten corrigeren of verbeteren, komen mensen alsnog bij haarchirurgen in eigen land. De prijs die iemand dan uiteindelijk betaalt voor een goedkope haartransplantatie is vele malen hoger dan verwacht.

FUE haartransplantatie consult

Alopecia androgenetica is vervelend. U ziet langzaam hoe uw uitstraling verandert door het haarverlies. Zonder behandeling kan alopecia androgenetica uiteindelijk tot kaalheid leiden. Maar u hoeft uw zelfvertrouwen niet te verliezen. Maak gerust eens een afspraak bij Dokter Anthone om te praten over een haartransplantatie. Deze ingreep is weliswaar chirurgisch, maar minimaal-invasief en gebeurt met plaatselijke verdovingen. Als u genoeg donorhaar heeft en in goede gezondheid verkeert, is een haarimplantatie misschien de oplossing waar u naar op zoek bent. Wilt u meer weten? Dokter Anthone stelt samen met u een individueel behandelschema samen. Een afspraak maakt u online, maar het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen. De kliniek is bereikbaar op +32 470087333.

Haartransplantatie België – FAQ

Wat is de oorzaak van haarverlies?

Haaruitval heeft verschillende oorzaken. De meest voorkomende oorzaak is erfelijkheid. De genetische bepalingen treffen niet alleen mannen, maar ook vrouwen zijn hier gevoelig voor.

Wat is het succespercentage van een haartransplantatie?

Gezonde haarzakjes kunnen met succes verplaatst worden. Het succes van de ingreep hangt af van verschillende factoren. Zo moet er voldoende donorhaar aanwezig zijn en volgt u de adviezen en instructies van de haarchirurg op. Ruim 85% tot 95% van de mensen die een haartransplantatie laat doen, is tevreden met het bereikte resultaat.

Zien de resultaten er natuurlijk uit?

Als de ingreep wordt toegepast door een ervaren arts die weet hoe de haarzakjes in de juiste hoek en groeirichting geïmplanteerd moeten worden, kunt u een natuurlijk resultaat verwachten. De resultaten vallen niet op, uw haardos ziet er gezond en voller uit.

Moet ik vrijaf nemen van mijn werk?

De meeste mensen gaan binnen een paar dagen weer aan het werk. Verricht u zware, lichamelijke werkzaamheden dan krijgt u het advies om eventueel in stappen uw werk terug op te pakken. Voorkom dat uw hoofd onder druk staat en dat u veel moet zweten. Vanaf zes weken na de ingreep is alles weer mogelijk zonder beperkingen.

Wanneer kan ik nieuwe haargroei verwachten?

Een haartransplantatie vraagt veel van uw geduld. Pas vanaf drie tot vier maanden na de ingreep begint het haar opnieuw te groeien. De ontwikkeling van het volledige resultaat kan negen tot twaalf maanden duren.

Hoelang duurt een haartransplantatie?

De ingreep zelf duurt vier tot acht uur, afhankelijk van de omvang. De arts zorgt ervoor dat uw veiligheid en welzijn tijdens de ingreep gewaarborgd zijn.

Heb ik na een haartransplantatie een volle haardos?

Door nieuwe haargroei op de kalende plaatsen te creëren, wordt uw haardos voller en ziet er gezonder uit. Het is onrealistisch om te denken dat u na de ingreep weer zo’n volle haardos heeft als tijdens uw jeugdjaren.

Is er een leeftijdsbeperking?

Alleen gezonde volwassenen komen voor de ingreep in aanmerking. Specialisten adviseren om de ingreep niet op te jonge leeftijd, voor uw 25e te laten doen omdat het verdere haarverlies niet voorspelbaar is.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie in België?

Vergeleken met andere behandelingen tegen haaruitval is een haartransplantatie op het eerste gezicht een dure oplossing. De techniek biedt voordelen die andere behandelingen niet hebben. De resultaten zijn natuurlijk en blijvend, waardoor uw zelfvertrouwen verbetert. Dokter Anthone biedt haartransplantaties aan vanaf € 3,95 per haarzakje. Een overzichtelijke prijsofferte ontvangt u tijdens een consult in de kliniek.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Een haartransplantatie is meestal een eenmalige behandeling. De resultaten zijn blijvend. Mensen die op jonge leeftijd een ingreep ondergaan, hebben soms jaren later een aanvullende haartransplantatie nodig. Daarnaast zijn er mensen die een eerder haartransplantatie resultaat willen laten corrigeren met een tweede ingreep.

Kan ik donorhaar van iemand anders gebruiken?

Nee, haartransplantaties gebeuren alleen met uw eigen donormateriaal. Juist het lichaamseigen materiaal zorgt ervoor dat de kans op afstoting nihil is.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.