0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haartransplantatie Mechelen

Overweegt u een haartransplantatie Mechelen? Gezond en glanzend haar is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van vrouwen; het draagt ook bij aan het welzijn en uiterlijk van mannen. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een volle haardos. Er zijn verschillende oorzaken voor haaruitval of kalende plekken op het hoofd. De meeste zijn effectief en succesvol te behandelen. Heeft u last van erfelijke haaruitval? Een haartransplantatie Mechelen is geschikt voor het behandelen van alopecia androgenetica, met goede resultaten als gevolg.

Veilige haartransplantatie Mechelen

Aangezien een haarimplantatie een kostbare ingreep is, doet u eerst onderzoek naar de verschillende haarklinieken. Haarchirurgen in binnen- en buitenland bieden haartransplantaties aan en u wilt zeker weten dat u in ervaren, vertrouwde handen bent. Dokter Anthone adviseert u graag uitgebreid over de behandelmogelijkheden en helpt u bij het realiseren van uw wens voor een gezonde haargroei. Het is nodig om te praten over de motivatie die u heeft voor een haartransplantatie. Bespreek de gewenste resultaten en praat over eventuele beperkingen. Andere belangrijke onderwerpen bij het voorbereiden van een haarimplantatie zijn alternatieve technieken, nadelige bijwerkingen en mogelijke risico’s

Eigen donormateriaal

Het bijzondere van een haartransplantatie is het gebruik van eigen donorhaar. Omdat er gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen materiaal is het risico op afstoting nihil. Wacht daarom niet te lang met het zoeken van een oplossing voor haaruitval. Als het haarverlies te lang heeft geduurd en de kalende plekken groter zijn dan dat er donorhaar beschikbaar is, krijgt u een negatief behandeladvies. Het donorgebied, de achterkant en zijkanten van het hoofd, bevat bijzondere haarzakjes. Deze grafts zijn niet gevoelig voor het hormoon dat erfelijke kaalheid veroorzaakt, dihydrotestosteron of DHT. Ook na de transplantatie blijven de kenmerken behouden. Zo blijft een succesvol getransplanteerde grafts in het ontvangstgebied nieuwe haren produceren.

Risico’s haartransplantatie

Zoals bij elke operatieve ingreep, heeft een haartransplantatie een kans op risico’s. Zo is het mogelijk om na de operatie blauwe plekken, zwellingen, nabloedingen, infecties en littekens te ontwikkelen. Tijdelijke gevoelloosheid van het behandelde gebied komt soms voor. Als u kiest voor een FUE haartransplantatie, is de keuze voor een ervaren haarchirurg nodig. Ervaren artsen weten precies op welke manier en onder welke hoek de grafts tussen de haren geïmplanteerd worden om een natuurlijk resultaat te bereiken. Voorbeelden van eerder toegepaste operaties laten meer zien over de ervaring die iemand heeft. Wondgenezing heeft korstvorming en jeuk tot gevolg. Dit verdwijnt binnen een paar dagen. Het behandelde gebied geneest bij de meeste mensen tussen zeven en tien dagen na de ingreep. Met de juiste voorbereiding zijn ernstige complicaties te voorkomen.

Ontwikkeling resultaat

Verwacht direct na de ingreep nog geen resultaat. Als gevolg van de transplantatie vallen de haren uit en komen de haarzakjes in de rustfase. Na drie tot zes maanden begint de ontwikkeling van nieuwe haren. Wanneer en in welke snelheid het haar groeit, is persoonlijk. Omdat de haargroei dikker en sterker is, ziet u na een paar maanden een duidelijke verbetering. Niet iedereen is hetzelfde, daarom verschilt de periode waarin nieuwe haargroei tot ontwikkeling komt. Een haartransplantatie is een langdurig proces, waarbij het eindresultaat niet eerder dan negen tot twaalf maanden na de operatie een feit is. De unieke eigenschappen van de getransplanteerde grafts, zorgen ervoor dat u blijvend nieuwe haargroei heeft. Naarmate de jaren verstrijken, dunt de haargroei op natuurlijke wijze uit.

Belangrijke feiten en wetenswaardigheden

Een haartransplantatie is een minimaal-invasieve ingreep, waarbij dokter Anthone werkt met plaatselijke verdovingen. Het extraheren en implanteren van de haarzakjes is pijnloos. Door de lange behandelduur, vier tot acht uur, ervaren sommige mensen een geïrriteerd gevoel. In overleg zijn er pauze momenten, zodat u niet aaneengesloten uren in de behandelstoel zit. Na de haartransplantatie neemt u samen met de arts instructies door, die u helpen bij het herstel. Het is gebruikelijk om zowel antibiotica als ontstekingsremmers te nemen. De eerste dagen laten u de hoofdhuid met rust. Zwellingen en jeuk gaat u tegen door regelmatig te koelen. Afhankelijk van de werkzaamheden die u doet, is werkhervatting vrij snel mogelijk. Alleen lichamelijke inspanning en zware fysieke taken doet u tot zes weken na de operatie niet.

Herstel zonder littekens

De moderne FUE-techniek laat geen littekens achter. Om de haarzakjes te implanteren, maakt dokter Anthone kleine kanaaltjes of openingen in de transplantatie gebieden. Als teken van genezing, ontstaan korstjes op de wondjes. Jeuk is vervelend en hoe graag u ook wrijft of krabt om het jeuken te stoppen, u wilt geen blijvende littekens overhouden aan de haartransplantatie. Het open krabben van de wondjes vergroot het risico op een infectie. Heeft u klachten na de operatie of gaat de genezing niet zoals verwacht? Neem contact op met de kliniek en maak melding van de ongemakken die u ervaart. Indien nodig schrijft de arts een behandeling voor.

Dure behandeling bij haarverlies

Een van de grootste nadelen van een haartransplantatie is het prijskaartje. De ingreep is niet goedkoop. U betaalt al gauw een paar duizend euro voor een FUE haartransplantatie. Vergelijken is interessant, maar het hebben van een vertrouwd gevoel bij een specialist is vaak doorslaggevend voor uw keuze. Misschien heeft u al gekeken naar het verschil in kostprijs waar Turkse haarklinieken prat op gaan. Goedkope aanbiedingstarieven, al dan niet in combinatie met een verblijf van een paar nachten in een comfortabel hotel. Kiest u voor een haartransplantatie bij dokter Anthone? Opname in de kliniek is niet nodig en na de operatie gaat u naar huis om daar te herstellen. Dit is in Turkije niet mogelijk. Bijkomende kosten voor reis en verblijf komen bij het behandeltarief, waardoor de ingreep toch minder voordelig is dan gedacht

Adviesgesprek

Dokter Anthone hecht veel belang aan adviseren en behandelen op maat. Iedereen heeft unieke behoeften. Dankzij een jarenlange ervaring en een registratie bij de ISHRS, is dokter Anthone op de hoogte van de nieuwste behandeltechnieken. Persoonlijke zorg staat centraal. Een perfect resultaat wordt bereikt door voorbereiding, ervaring, kennis en kunde. Uw gezondheid staat voorop en pas na een uitgebreid consult krijgt u een behandeladvies. Een afspraak maakt u online, of door telefonisch contact op te nemen met +32470087333.

Haartransplantatie Mechelen – FAQ

Is het resultaat van een haartransplantatie blijvend?

Ja, uw nieuwe haar groeit de rest van uw leven. U kunt het knippen, stylen en ermee sporten. Het is uw eigen haar en resultaten zijn natuurlijk. Het permanente resultaat is mogelijk doordat de gebruikte haarzakjes niet gevoelig zijn voor alopecia androgenetica.

Gebeurt een haartransplantatie onder narcose?

De ingreep is minimaal invasief en dokter Anthone gebruikt lokale anesthesie. U voelt geen pijn, als de ingreep gevoelig is, wordt wat meer verdoving toegediend. Het is eerder een vreemd gevoel in plaats van pijn. Napijn is met een pijnstiller snel te verhelpen.

Is mijn leeftijd van invloed op de ingreep?

Over het algemeen luidt het advies om niet voor uw 25e een haartransplantatie toe te laten passen. Op jongere leeftijd is het voor een arts lastig om haarverlies te voorspellen. Door een paar jaar te wachten, krijgt u op langere termijn een natuurlijker resultaat en volstaat het om de ingreep eenmalig toe te laten passen.

Hoeveel grafts heb ik nodig?

Om een volledige opgave te kunnen geven, is het nodig om uw hoofd en de mate van haarverlies te onderzoeken. Het aantal grafts is afhankelijk van het haarverlies en de verwachting die u heeft.

Valt een haartransplantatie op?

Meteen na de operatie is uw hoofdhuid gezwollen met rode en blauwe verkleuringen. Deze nemen vanzelf af en verdwijnen binnen een tot twee weken na de operatie. Omdat de arts geen incisies maakt, zijn hechtingen niet nodig en is de kans op zichtbare littekens klein. Een jaar na de ingreep heeft u meer haar en ziet de haargroei er gezonder uit.

Wat als ik nog niet toe ben aan een haarimplantatie?

Beginnend haarverlies roept onzekerheid op. Niet iedereen overweegt meteen een operatieve oplossing, maar onderzoekt de andere beschikbare behandelmethodes. Meestal begint de behandeling met het gebruik van een haargroeimiddel die het haarverlies afremt. Later kunt u alsnog voor een haarimplantatie kiezen, vooral als u een haargroeimiddel niet dagelijks wilt gebruiken en zoekt naar een blijvend resultaat.

Mag ik een natuurlijk resultaat verwachten?

Ja, dokter Anthone heeft jarenlange ervaring met het toepassen van de FUE-methode en bereikt natuurlijke resultaten. De meeste van de onnatuurlijke resultaten die u ziet, zijn vaak het gevolg van een goedkope behandeling en/of behandeling door een beginnend arts met gebrek aan ervaring.

Wat is shock loss na een haartransplantatie?

Een groot percentage van de mensen die een haartransplantatie ondergaat, ervaart drie tot vier weken na de ingreep haaruitval. De getransplanteerde haren vallen uit en ondanks dat dit misschien zorgelijk lijkt, is het een normaal verschijnsel. Nieuwe haargroei komt een paar maanden later tot ontwikkeling.

Kan een slechte haartransplantatie gecorrigeerd worden?

Ja, al is dit afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Er moeten in het donorgebied voldoende haarzakjes zijn achtergebleven om correctie toe te passen. Het gebeurt regelmatig dat dokter Anthone resultaten van eerdere haartransplantaties corrigeert. Het gaat in veel gevallen om haarimplantaties die in Turkije hebben plaatsgevonden en waar is gekozen voor de kenmerkende Turkse haarlijn. Ook de haardichtheid kan gecorrigeerd worden.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.