0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haartransplantatie Luik

Overweegt u een haartransplantatie Luik? Heeft u last van erfelijke haaruitval, onvoldoende baardgroei of een terugwijkende haarlijn? Misschien is een haartransplantatie in Luik de oplossing om deze problemen definitief te behandelen. Genetisch bepaalde haaruitval is, mits op tijd goed te behandelen. Dokter Anthone gebruikt de moderne FUE-methode bij het toepassen van een haartransplantatie Luik. De kliniek staat bekend om de diepgaande expertise en de hoge mate van klanttevredenheid.

Haartransplantatie Luik, blijvende oplossing haarverlies

Een haartransplantatie is niet alleen de meest effectieve methode om erfelijke haaruitval tegen te gaan. Het is de enige permanente oplossing voor haarverlies. De procedure is veilig, minimaal invasief en gebeurt op poliklinische basis. Op basis van uw persoonlijke situatie en individuele omstandigheden biedt dokter Anthone u met een FUE haartransplantatie de perfecte techniek om uw haardos te herstellen.

Herstellen van alopecia androgenetica

Dunner wordend haar is een groot probleem en veel mensen zoeken een effectieve oplossing. Naast het gebruik van een haargroeimiddel zijn er laserbehandelingen, maar ook mesotherapie bij haaruitval, behandelingen met bloedplaatjesrijk plasma en micro haar pigmentatie zijn technieken die inzetbaar zijn bij haarverlies. Haartransplantatie technieken hebben een lange weg afgelegd. Tegenwoordig zijn de beschikbare methodes zo goed ontwikkeld dat u levenslang plezier heeft van de behandeling. Natuurlijke eindresultaten van hoogwaardige kwaliteit. Lichamelijke veroudering maakt het haar dunner, dit is met een haartransplantatie helaas niet te beïnvloeden.

Voorbereiding haartransplantatie

Een operatieve ingreep, zoals een haartransplantatie, heeft de nodige aandacht en voorbereiding nodig. U zoekt informatie over de ingreep en het verloop van de procedure. Omdat niet iedereen met haarverlies direct een haarimplantatie laat doen, leest u reviews en ervaringen over haarklinieken en behandelend specialisten. Op deze manier krijgt u een beeld van de behandeling en heeft u vragen die betrekking hebben op uw eigen situatie. Ga altijd naar een paar verschillende consulten. Iedere kliniek heeft een eigen werkwijze en de ene specialist past al beter bij u dan de andere. Het beste vergelijkingsmateriaal zijn offertes die op uw behoeften zijn afgestemd. Kijk naar het aantal grafts dat is inbegrepen, de techniek die een specialist gebruikt en de andere zaken die bij de prijs zijn inbegrepen. Luister naar uw eigen gevoel en kijk pas daarna naar de prijs van de behandeling.

Intuïtie belangrijker dan behandeltarief

De lange behandeldag van vier tot acht uur, is een nadeel dat door mensen als irritant wordt omschreven. Om ervoor te zorgen dat u de dag ontspannen en comfortabel ervaart, is het hebben van vertrouwen in de specialist nodig. Dit werkt ook voor de arts prettig. Ontbreekt het gevoel of bent u niet zeker? Kijk rustig verder. Een consult is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met een arts en een haarkliniek.

Pijnloze haarimplantatie

Van het oogsten en implanteren van de haarzakjes voelt u niets. Dokter Anthone verdooft het donorgebied en de transplantatie plaatsen. De ingreep is pijnloos. Na een paar uur in de stoel ontstaat soms een geïrriteerd gevoel. In overleg is er tijd voor korte pauzes, zodat u wat kunt lopen. Tussen de middag heeft u tijd voor een lunchpauze. Na de middag gebeurt het implanteren van de geoogste grafts. Ook dit is pijnloos. Als er implanteren achter de rug is, neemt dokter Anthone de komende dagen met u door en krijgt u medicatie voorgeschreven. Herstellen doet u thuis.

Herstel en nazorg

Het uitwerken van de plaatselijke verdovingen gaat gepaard met milde tot matige napijn, zwellingen en blauwe plekken. Dit gaat vanzelf over. Laat de hoofdhuid met rust en ga jeuk tegen door te koelen. Op de wondjes vormen zich korstjes waar u niet over wrijft en/of krabt. Als de wondjes opengaan, neemt het risico op ontstekingen en littekenvorming toe. Na tien dagen is de hoofdhuid genezen. Al na een paar dagen mogen de meeste werkzaamheden opgepakt worden. Zware fysieke arbeid vormt daarop een uitzondering. Wees de eerste zes weken voorzichtig en vermijd het stoten of onder druk zetten van het hoofd. Doe daarom geen contactsporten, maar ga ook niet naar de sauna en ga pas weer na zes weken zwemmen. Deze periode is niets als u daarna met tevredenheid in de spiegel kijkt en daar een gezonde haargroei ziet.

Haarverlies en nieuwe haargroei

Veel mensen schrikken als ze een paar weken na de haartransplantatie een toename van het haarverlies zien. Het getransplanteerde haar valt uit, iets wat een normaal verschijnsel is na de ingreep. Niets om u zorgen over te maken, maar het is logisch dat u dit als onprettig ervaart. De haargroei komt in de rustfase terecht. Pas een paar maanden later ziet u voorzichtig nieuwe haargroei ontstaan. Dit gebeurt geleidelijk en naarmate de weken voorbijgaan, neemt de haargroei op de behandelde plaatsen toe. De eerste keer dat u naar uw kapper gaat is een gedenkwaardig moment. Het nieuwe haar is naar wens te knippen en stylen. De ontwikkeling gaat langere tijd door. Het beoordelen van haartransplantatie resultaten gebeurt niet eerder dan negen tot twaalf maanden na de ingreep.

Kosten en vergoedingsmogelijkheden

Dokter Anthone biedt de FUE haartransplantatie aan vanaf € 3,95 per graft. U krijgt een prijsofferte op maat tijdens of na een consult in de kliniek. Omdat het meestal een cosmetische ingreep is, is tussenkomt van de mutualiteit niet te verwachten. Uitzonderingen en/of voorwaarden vraagt u na bij de zorgverzekeraar.

Behandeladvies op maat

Zoekt u een behandeling om haarverlies ongedaan te maken? Naast verschillende oplossingen met tijdelijke resultaten, is een haartransplantatie de enige techniek die nieuwe haargroei mogelijk maakt. Haartransplantaties worden wereldwijd succesvol toegepast en bieden een blijvende oplossing bij erfelijke kaalheid. Mannen, maar ook vrouwen met deze vorm van haarverlies wachten niet te lang met het zoeken van een behandeling, omdat er genoeg donorhaar nodig is om een natuurlijk resultaat te bereiken. Is dit de methode waar u naar op zoek bent? Komt u in aanmerking voor een FUE haartransplantatie? Maak een afspraak voor een consult bij Dokter Anthone in Westmeerbeek. U plant het consult eenvoudig online, maar het is ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Hiervoor neemt u contact op met +32470087333.

Haartransplantatie Luik – FAQ

Hoeveel kost een haartransplantatie in Luik?

De kosten van de FUE haartransplantatie zijn afhankelijk van de haarzakjes die u laat transplanteren. Na onderzoek van de mate van haarverlies en de conditie van het donorgebied in de kliniek, krijgt u van dokter Anthone een prijsofferte op maat.

Is het een pijnlijke operatie?

De ingreep en de nasleep daarvan zijn niet pijnlijk. Net zoals bij elke chirurgische ingreep is er enige mate van ongemak en discomfort. Bij een haartransplantatie blijft dit ongemak beperkt tot het zetten van de verdovende injecties in de hoofdhuid. Na het uitwerken hiervan, is er een enkele keer sprake van een doffe hoofdpijn. U mag hiervoor een pijnstiller gebruiken.

Stopt het haarverlies na een haartransplantatie?

Haar, dat voor de ingreep niet is uitgevallen, kan dat later alsnog doen. Natuurlijk haarverlies stopt niet na een haartransplantatie. Omdat het patroon hiervan niet te voorspellen is, adviseren specialisten om de ingreep niet te vroeg toe te laten passen. Vanaf uw 25e jaar is het patroon duidelijker en is de kans dat u jaren later een aanvullende ingreep nodig heeft, aanmerkelijk kleiner.

Zijn de resultaten dan niet blijvend?

Jawel, de getransplanteerde haarzakjes zijn ongevoelig voor erfelijke kaalheid en blijven in theorie uw leven lang groeien. Op andere delen van uw hoofd is haaruitval nog steeds mogelijk.

Is een haartransplantatie de moeite waard?

De resultaten van een FUE haartransplantatie zijn natuurlijk en blijvend. Het is een behandeling waarvoor u eenmalig kosten heeft. Dit in tegenstelling tot andere behandelopties zoals haargroeimiddelen, lasertherapie en/of mesotherapie, waarbij u te maken heeft met regelmatig terugkerende kosten. Een haartransplantatie herstelt de haargroei op de kalende plaatsen en geeft een natuurlijk resultaat. Alleen u weet of u de ingreep de moeite en de kosten waard vindt.

. Is een haarimplantatie voor iedereen aan te raden?

Nee, ook deze behandeling bij haarverlies heeft beperkingen en voorwaarden. Erfelijke kaalheid is te behandelen met deze techniek, maar dat geldt niet voor andere, tijdelijke, vormen van haaruitval. Alleen als u gezond bent en geen bepaalde chronische aandoeningen heeft, is de haartransplantatie mogelijk. Het spreekt voor zich dat er voldoende donorhaar aanwezig is, om de kalende plekken evenredig op te vullen.

Zijn er bijwerkingen?

Bekende bijwerkingen zijn zwellingen, roodheid, blauwe plekken en gevoeligheid van de hoofdhuid. Op de transplantatie plaatsen vindt korstvorming plaats. Het genezen hiervan gaat met jeuk gepaard. Koel de huid en blijf van de korstjes af. Open wondjes vergroten het risico op een slechte wondgenezing, maar ook infecties en littekenvorming zijn hiervan een gevolg.

Zijn controles nodig na de ingreep?

Nee, controles zijn niet nodig. Volg de instructies van dokter Anthone op en gebruik de geadviseerde verzorgingsproducten.

Ziet het resultaat er natuurlijk uit?

De haartransplantatie technieken hebben een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Verfijning van apparatuur en verbetering van bestaande methodes geven heel natuurlijke haargroei. Artsen plaatsen haarzakjes in de juiste groeirichting en onder de juiste hoek in de behandelgebieden. Het is niet zichtbaar dat u een haarimplantatie heeft ondergaan.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.