0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haartransplantatie Gent

Zoekt u informatie over haartransplantatie Gent? Of het nu dunner wordend haar is, of onregelmatige haren die in uw baard groeien, of wenkbrauwen die niet groeien zoals dat zou moeten. Haarverlies en uitgedunde haargroei zijn reden voor een teleurstelling. Het zijn problemen die vaak voorkomen en waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Dokter Anthone kent deze problemen goed en werkt met de meest effectieve methoden om u te helpen uw haargroei te herstellen en verbeteren. Een haartransplantatie Gent is een minimaal-invasieve, veilige ingreep met blijvende resultaten.

FUE haartransplantatie Gent

De FUE-techniek is een innovatieve haartransplantatiemethode waarvoor geen ingewikkelde operatie nodig is. Met een klein risico op bijwerkingen, is de hersteltijd relatief kort en de meeste werkzaamheden zijn snel te hervatten. Het is niet nodig om uw haar te scheren of knippen voor de ingreep. Dokter Anthone oogst de individuele haarzakjes met een holle naald en zonder incisies uit het donorgebied. Dit is het gebied aan de achterkant en zijkanten van het hoofd, omdat dit deze haren niet gevoelig zijn voor haarverlies. Na ongeveer een jaar is het eindresultaat zichtbaar. Nieuwe haargroei verschijnt vanaf drie maanden en langer na de ingreep. Na de haartransplantatie is minimale nazorg nodig. De arts geeft tips en verzorgingsadvies die u helpen tijdens het herstel. De FUE-methode is niet alleen geschikt voor het implanteren van haren op de hoofdhuid, maar ook baardhaar, wenkbrauwen en wimpers zijn op deze manier te behandelen.

Haartransplantatie proces

Op de dag van de haartransplantatie, tekent dokter Anthone eerst de nieuwe haarlijn op de hoofdhuid. Als u het eens bent met de lijn, begint de eigenlijke ingreep. Onder plaatselijke verdoving extraheert de arts de haarzakjes en implanteert deze op een locatie ergens anders op uw hoofdhuid. Om eventuele complicaties tijdens de ingreep te voorkomen, zijn er instructies die u in acht neemt. Neem gedurende tien tot zeven dagen voorafgaand aan de operatie geen bloedverdunners en/of andere medicatie in. Stop op tijd met roken en drink in de dagen voor de behandeling geen alcohol. Draag op de behandeldag losse, comfortabele kleding waarin u zich prettig voelt.

Oogsten haarzakjes

Na het verdoven van het donorgebied, extraheert dokter Anthone het vooraf afgesproken aantal haarzakjes. Dit gebeurt zonder incisies maar met een holle naald. Deze aanpak vermindert het risico op infecties en voorkomt lelijke, zichtbare littekens. Om uitdroging te voorkomen worden de geoogste grafts tijdelijk bewaard in een speciale oplossing. Zonder preparaties gebeurt de implantatie van de haarzakjes ergens anders op de hoofdhuid. Het millimeteren of knippen van het haar mag, maar is niet noodzakelijk.

Implanteren haarzakjes

Na het een voor een oogsten van de haarzakjes, opent de arts kanaaltjes in de huid van de ontvangstgebieden. Om een natuurlijk resultaat te bereiken, gebeurt het implanteren met aandacht voor de groeirichting van andere haren in hetzelfde gebied. Doordat zowel de groeirichting, als de hoek en diepte van de implantaten regelbaar zijn, garandeert de FUE-methode een natuurlijk resultaat en blijvende haargroei. Over het algemeen beginnen de geïmplanteerde haarzakjes na drie tot vier maanden nieuwe haren te ontwikkelen. Het eindresultaat bereikt u binnen een jaar.

Na de haartransplantatie

Opname in de kliniek is niet nodig. Aansluitend op de operatie gaat u naar huis om uit te rusten en te herstellen. Direct na de operatie bent u fit, maar wordt lichamelijke inspanning afgeraden. Voorkom zweten en zet de hoofdhuid niet onder druk. De behandelde huid is gezwollen met blauwe en rode huidverkleuringen. Op de wondjes vormen zich korstjes en het genezen daarvan veroorzaakt jeukt. Krab de korstjes niet los. Open wondjes vergroten het risico op infecties en littekenvorming. Het duurt zeven tot tien dagen voordat de huid is genezen.

Haar wassen na een haartransplantatie

Volg de instructies die dokter Anthone u geeft zoveel mogelijk op. De eerste drie dagen na de ingreep houdt u het haar en de hoofdhuid vochtig met producten die u heeft gekregen. Vanaf de vierde dag na de operatie wast u het haar en de hoofdhuid voor de eerste keer. Gebruik een speciale, verzorgende shampoo die u ook de volgende wasbeurten gebruikt. Totdat de korstjes zijn verdwenen, masseert u de shampoo alleen heel voorzichtig op de hoofdhuid. Het is niet ondenkbaar dat pas geïmplanteerde haren uitvallen. Dit is normaal. Bescherm uw hoofdhuid tegen de zon met een zonnebrandcrème. Wees voorzichtig met hoofdbedekking en draag de eerste weken geen strak zittende hoofddeksels.

Nazorg en onderhoud

Het eindresultaat van een haartransplantatie mag u na ongeveer een jaar verwachten. Binnen een periode van drie tot zes maanden na de operatie ziet u nieuwe haargroei ontstaan. Er zijn helaas geen middelen om de haargroei te versnellen. Wel kunt u er veel aan doen om de hoofdhuid zo gezond mogelijk te houden. Regelmatige hoofdhuidmassages verbeteren de doorbloeding, zodat de haarzakjes betere en meer voedingsstoffen ontvangen. Wees voorzichtig met het gebruik van voedingssupplementen. Kies voor een supplement dat zich richt op de haargroei, zoals vitamine B-complex. Ook het gebruik van Minoxidil lotion in de maanden na de haartransplantatie geeft de haargroei een stimulans. Bespreek de mogelijkheden met dokter Anthone.

Haaruitval oplossen

De markt is overspoelt met middelen die allemaal beweren haarverlies te verminderen en haargroei te stimuleren. In realiteit zijn er maar een paar technieken wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Voorkom dat u veel geld uitgeeft aan middelen die niet werken, zoek naar een behandeling die werkt en die uw zelfvertrouwen verbetert. Heeft u last van erfelijk haarverlies? Een haartransplantatie keert het haarverlies om en geeft u weer een gezonde haardos.

Persoonlijk adviesgesprek

Een haartransplantatie is de enige behandeling voor alopecia androgenetica met nieuwe haargroei en blijvende resultaten. Dokter Anthone neemt met u de techniek door en onderzoekt het haarverlies waar u last van heeft. Een van de voorwaarden om een haartransplantatie toe te passen, is het hebben van voldoende donorhaar. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak voor een consult. Stel de vragen die u heeft en ontdek of u voor de operatie in aanmerking komt. Kijk welke resultaten eerder behaald zijn en ontvang een behandelvoorstel. Een afspraak maakt u online of door telefonisch contact op te nemen met +32470087333.

Haartransplantatie Gent – FAQ

Hoeveel haartransplantaties heb ik nodig?

Over het algemeen is het eenmalige ingreep. Er zijn gevallen of situaties die aanvullende ingrepen nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken. Dit is afhankelijk van de mate van haarverlies en de kwaliteit van het donorhaar.

Kan ik met een chronische aandoening een haartransplantatie ondergaan?

Bespreek de wens voor een haartransplantatie eerst met de specialist waar u onder behandeling bent. Als deze vindt dat het een verantwoorde ingreep is, neemt u tijdens een consult met dokter Anthone de behandelmogelijkheden door. Uw gezondheid en veiligheid zijn belangrijke factoren in het behandeltraject. Dat betekent helaas dat niet iedereen een positief behandeladvies krijgt.

Is het een pijnlijke ingreep?

De haartransplantatie gebeurt met lokale anesthesie waardoor u geen pijn voelt. De specialist kan eventueel medicatie of pijnstillers verstrekken die u na de operatie gebruikt. Veel patiënten hebben ook na de ingreep geen pijnstillende medicatie nodig. Napijn is mild en verdwijnt vanzelf.

Ben ik een geschikte haartransplantatie kandidaat?

Om niet teleurgesteld te worden, is het belangrijk om uw geschiktheid door dokter Anthone vast te laten stellen. In een consult legt de arts de ingreep uit en vertelt wat u realistisch gezien van de behandeling kunt verwachten. Mensen die met een realistische verwachting aan het behandeltraject beginnen, zijn naderhand tevreden met het bereikte resultaat.

Werkt een haartransplantatie echt?

Ja. De effecten van haartransplantaties zijn bewezen. Nieuwe haargroei is blijvend. De ingreep verbetert de gezondheid van uw haardos en geeft het zelfvertrouwen een boost.

Moet ik mijn haar scheren?

Het hangt af van de procedure die u kiest. In overleg met dokter Anthone is het mogelijk om een haarsparende FUE haartransplantatie te ondergaan.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Nieuwe haargroei begint binnen drie tot zes maanden. Het haargroeiproces volgt een natuurlijk patroon, waarbij de getransplanteerde haarzakjes na het verplaatsen in de rustfase, die een paar maanden duurt, terechtkomen. Na zes maanden zien de meeste mensen het effect van de behandeling en na twaalf maanden is de totale groei bereikt. Het is niet ondenkbaar dat het haar ook in de maanden na het eerste jaar doorgroeit.

Hoelang duurt een haartransplantatie?

De behandelduur hangt af van het aantal grafts dat u laat transplanteren. Kleinere sessies duren bijna 4 uur, terwijl middelgrote en grotere procedures 6 tot 9 uur kunnen duren. De arts bespreekt dit tijdens het consult. U weet vooraf hoelang u onder behandeling bent.

Kan ik twee ingrepen na elkaar ondergaan?

Nee. Wanneer u eerder een haartransplantatie heeft laten doen en niet tevreden bent met het resultaten of verdere verdichting van uw haardos wilt, wacht u minimaal zes maanden met de tweede operatie.

Kan ik een haartransplantatie met een andere haaruitvalbehandeling combineren?

Begin tijdens het haartransplantatietraject niet zonder overleg met dokter Anthone aan een andere behandeling. Maak melding van het eventuele gebruik van haargroeimiddelen en vraag of u deze kunt blijven gebruiken. In de weken en maanden na de haartransplantatie zijn technieken zoals mesotherapie en/of een PRP-behandeling mogelijk succesvolle combinaties.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.