0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haartransplantatie Brussel

Overweegt u een haartransplantatie Brussel? Gezond, verzorgd haar speelt een belangrijke rol in uw uiterlijk. De meest uiteenlopende factoren verstoren en beïnvloeden de haargroei. Het is normaal om tot 100 haren per dag te verliezen. Alles hierboven, is mogelijk het gevolg van overmatig haarverlies. De redenen hiervoor zijn divers. In ruim 85% is erfelijke haaruitval de boosdoener, veroorzaakt door overgevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron, DHT. Met een snelle diagnose is het haarverlies omkeerbaar. Dokter Anthone vertelt u alles over een haartransplantatie Brussel en laat zien of en hoe deze techniek haarverlies herstelt.

Haartransplantatie Brussel bij alopecia androgenetica

Haaruitval is divers en is tijdelijk of blijvend. De meest voorkomende oorzaak is erfelijkheid. Alopecia androgenetica is niet typisch mannelijk, maar treft ook vrouwen. Deze hormoon gebaseerde, genetische vorm van haaruitval heeft een herkenbaar patroon. Terwijl mannen haarverlies zien rond de haarlijn, op de inhammen en bij de kruin, verliezen vrouwen in eerste instantie verspreid haar, gevolgd door een breder wordende scheiding. Het haar valt uit als gevolg van de werking van dihydrotestosteron. Dit hormoon zorgt ervoor dat de haarzakjes sneller gaan werken en op den duur vernietigd worden. Op de plaats waar het haarzakje verloren gaat, is nieuwe haargroei niet langer mogelijk. Beginnende haaruitval is met een haargroeimiddel goed te behandelen. Omdat dagelijks gebruik een vereiste is, denken veel mensen op termijn na over een andere oplossing.

Diagnose erfelijke kaalheid

Huisartsen en specialisten stellen de diagnose van erfelijke haaruitval eenvoudig. In veel gevallen is aanvullend onderzoek niet nodig. De arts gaat af op uw verhaal, het patroon van haaruitval en bekendheid van haarverlies binnen uw familie. Met bloedonderzoek is het mogelijk ziekten en/of problemen uit te sluiten. Wilt u liever niet naar uw huisarts? Bestel een thuistest bij het Haaronderzoekscentrum. Binnen een paar weken weet u meer over de oorzaak van haaruitval en is het zoeken van een geschikte oplossing mogelijk.

Haartransplantatie niet altijd de oplossing

Alopecia areata, pleksgewijze kaalheid, is een andere vorm van haarverlies die regelmatig voorkomt. Kale, ovaal ronde plekken verschijnen op het hoofd of elders op het lichaam. Artsen vermoeden dat het een auto-immuunreactie is van het lichaam. Het is een vervelende aandoening, die zowel volwassenen als kinderen treft. Omdat de haarzakjes niet verloren gaan, is deze vorm van haaruitval omkeerbaar en is een haartransplantatie in dit geval niet de beste oplossing. Datzelfde geldt voor andere tijdelijke vormen van haarverlies. Het vinden van een behandeling tegen haarverlies begint met het onderzoeken en vaststellen van de oorzaak.

Op tijd actie ondernemen

Haarverlies is verontrustend. Hoewel dagelijks haarverlies niet opvalt, ziet u overmatig haarverlies terug in een borstel, in het doucheputje en/of op een hoofdkussen. Besteed aandacht aan haaruitval en denk niet dat het zomaar voorbijgaat. Plotseling haarverlies is een gevolg van onder meer traumatische gebeurtenissen, stress, grote gewichtsschommelingen en/of een voedseltekort. U ziet het haar met bosjes tegelijk uitvallen. Goed om te weten is dat dit een tijdelijke situatie is. De haargroei herstelt zich binnen zes maanden of langer. Houdt het haarverlies langer aan en komt haaruitval binnen uw familie voor? Wacht niet te lang met het onderzoeken van de oorzaak. Als er teveel haar verloren gaat, is een haartransplantatie misschien niet langer een optie. Om een mooi resultaat te behalen, mag het donorgebied niet kleiner zijn dan de omvang van de kalende gebieden.

Minimaal-invasieve operatie

Bent u gezond en wilt u haarverlies blijvend behandelen? Een FUE haartransplantatie is een uitstekende oplossing. De minimaal-invasieve ingreep gebeurt op poliklinische basis en het herstel gebeurt thuis. Dokter Anthone werkt met plaatselijke verdovingen om de grafts uit het donorgebied te extraheren en te implanteren op de kalende gebieden. Vooraf bespreekt u de omvang van de ingreep en krijgt u uitleg over de risico’s die de haartransplantatie heeft. Dokter Anthone is geregistreerd bij de International Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS en is een ervaren haartransplantatie specialist. Uw veiligheid en welzijn staan voorop en behandeling gebeurt in een daartoe geschikte behandelruimte. Door de lange behandeltijd, vier tot acht uur, is het beter om voor vervoer naar huis te zorgen. Vraag een geliefde of bekende om u op te halen en thuis te brengen. De volgende dag neemt u weer zelf op verantwoorde manier aan het verkeer deel.

Korte hersteltijd

De FUE-methode geeft geen incisies en hechtingen, waardoor de hersteltijd kort is. Veel mensen gaan binnen een paar dagen aan het werk. Zolang u geen zware fysieke arbeid verricht is werken toegestaan. Wees de eerste zes weken voorzichtig en vermijd lichamelijke inspanning tot een minimum. Zweten is van invloed op de getransplanteerde grafts, net zoals een stoffige omgeving dat is. Vanaf zes weken na de haartransplantatie doet u weer alles zoals eerder. Blijf alert op blootstelling van de hoofdhuid aan het zonlicht. Kies voor een goede bescherming tegen zonnestralen.

Blijvend resultaat

Een van de nadelen van een haarimplantatie is het resultaat. Regelmatig denken mensen dat ze direct na de ingreep een volle haardos hebben. Niets is echter minder waar. Drie tot vier weken na de operatie vallen de getransplanteerde haren uit. Vanaf drie maanden is nieuwe haargroei te verwachten. Dit duurt soms wat langer, afhankelijk van uw lichamelijke herstelvermogen. Omdat de getransplanteerde haarzakjes ook op de nieuwe plaatsen hun bijzondere eigenschappen behouden, blijven ze ongevoelig voor DHT. Blijvende resultaten en natuurlijke haargroei zijn positieve kenmerken van de FUE haartransplantatie.

Wel of geen haartransplantatie

Bent u erfelijk belast met haaruitval en zoekt u een passende behandeling? Neem contact op met dokter Anthone en maak een afspraak voor een consult. De kliniek bevindt zich in Westmeerbeek en is goed bereikbaar, met ruime parkeergelegenheid. Het consult geeft antwoord op verschillende vragen en laat zien of u een geschikte haartransplantatie kandidaat bent. Er zijn voorbeelden van eerdere ingrepen en u ziet hoe en behandeldag eruit ziet. Heeft u informatie over uw gezondheid of gebruikt u medicatie? Neem een overzicht mee naar het gesprek. Een goede voorbereiding is onderdeel van het succes van de ingreep. Een afspraak plant u eenvoudig online, of door telefonisch contact op te nemen met +32470087333.

Haartransplantatie Brussel – FAQ

Waarom verliezen mensen hun haar?

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is alopecia androgenetica, veroorzaakt door de nadelige invloed van dihydrotestosteron, bekend als DHT. Jonge mannen krijgen hier soms al in de puberteit mee te maken, terwijl bij de mannen van 35 jaar ruim 50% een mate van haaruitval heeft. Vrouwen krijgen ook met de invloed van DHT te maken, hetzij op latere leeftijd dan mannen en vooral vanaf omstreeks de menopauze.

Komen vrouwen in aanmerking voor een haartransplantatie?

Ja, vrouwen met erfelijk haarverlies kiezen vaker voor een haarherstellende operatie. Dokter Anthone biedt de haarsparende FUE-methode aan, zodat niet al het haar voor de ingreep geschoren moet worden. De resultaten zijn blijvend.

Moet ik verlof opnemen van mijn werk?

De meeste mensen doen het na de ingreep een paar dagen rustig aan. Til niet te zwaar, vermijd inspannende activiteiten en zweten. Voorkom dat uw hoofd onder druk staat. Binnen een paar dagen keert u terug naar uw normale werkzaamheden. Zwaar fysieke arbeid is het beste wat langer te vermijden. Bespreek stapsgewijze terugkeer naar uw dagelijkse routine met dokter Anthone.

Wanneer begint mijn haar te groeien?

De getransplanteerde haarzakjes gaan van de actieve fase over in de rustfase die drie tot zes maanden duurt. Vanaf dan komen nieuwe haren tot ontwikkeling. Voordat de haargroei volledig tot ontwikkeling is gekomen zijn ruim negen tot twaalf maanden verstreken.

Zijn de resultaten permanent?

De haarzakjes die verplaatst zijn vanuit uw haarkrans naar de uitgedunde plaatsen op uw hoofd, blijven haren produceren. Deze grafts zijn niet gevoelig voor de invloed van het DHT-hormoon. Daarom zijn de resultaten van een haartransplantatie permanent. Op latere leeftijd kunt u wel ervaren hoe de haargroei dunner wordt, dit is een natuurlijk gevolg van ouder worden.

Hoe ziet de nazorg eruit?

Voordat u naar huis gaat, krijgt u nazorginstructies en schrijft de arts antibiotica en ontstekingsremmers voor. Raak de hoofdhuid de eerste dagen zo min mogelijk aan en wees voorzichtig met wassen. Controles zijn niet nodig. De kliniek is beschikbaar voor vragen en/of zorgen die zich kort na de ingreep voordoen. De hoofdhuid geneest binnen zeven tot tien dagen. Krab korstjes niet los en voorkom dat open wondjes slecht genezen en/of ontsteken.

Mag ik sporten na een haarimplantatie?

Pas de eerste dagen en weken op met overmatig zweten en fysieke inspanningen. De eerste zes weken zet u sporten op een laag pitje. Ga niet zwemmen of naar de sauna. Beoefent u een contactsport? Neem dan ook een rustperiode van zes weken in acht.

Kan ik een hoed dragen om de ingreep te verbergen?

Artsen adviseren de eerste dagen geen hoofddeksels te gebruiken. Als de hoofdhuid is genezen, is het gebruik van een hoed of pet die niet te strak om de hoofdhuid zit weer mogelijk.

Kan ik na een haartransplantatie naar het strand?

Als het is voor een strandwandeling is dat geen bezwaar. Wanneer u gaat om te zonnebaden wel. Bescherm de huid tegen uv-stralen en wacht een paar weken om vol in de zon te gaan zitten.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.