0470/087334 info@dokteranthone.be
Select Page

Haartransplantatie Brugge

Wilt u meer weten over een haartransplantatie Brugge? Ruim 50% van de mannen wereldwijd heeft last van haarverlies; en ook een op de drie vrouwen kent dit probleem. Sinds mensenheugenis is het hebben van vol, sterk en gezond haar een kenmerk van schoonheid. Geen ander visueel kenmerk verandert uw uiterlijk zo ingrijpend als haaruitval. Haarverlies tast gevoelens van eigenwaarde en welzijn aan. Het lastige is dat haarverlies tal van oorzaken heeft. Het vinden van de juiste is de eerste stap naar een succesvolle oplossing. Een gekende behandeling is een haartransplantatie Brugge, een duurzame oplossing voor haaruitval. Dokter Anthone biedt deskundig advies en een passende oplossing voor haarverlies.

Redenen haartransplantatie Brugge

Niet iedereen legt zich neer bij haaruitval en de daarbij horende veranderingen van het uiterlijk. Waar de een in een vroeg stadium van haarverlies hulp zoekt, lijdt een ander jarenlang in stilte met sociale uitsluiting en depressies tot gevolg. Een professioneel uitgevoerde haartransplantatie biedt een blijvende oplossing en nieuwe haargroei. Dokter Anthone hecht belang aan een haardichtheid die past bij uw uiterlijk en natuurlijke haardracht. U geniet jarenlang van een gezonde haargroei. De techniek maakt het mogelijk om een enkele kale plek te behandelen, maar ook verspreide haaruitval ziet geweldige resultaten. Het is duidelijk dat een haartransplantatie voordelen heeft in vergelijking met een haarwerk. Zelfs als het een haarwerk van echt haar is, blijft het een kunstmatig product dat een tijdelijke oplossing biedt. Een haartransplantatie zorgt voor een natuurlijk en blijvend resultaat.

In drie stappen naar nieuwe haargroei

Dokter Anthone tekent de nieuwe haarlijn op het hoofd en oogst daarna het benodigde aantal haarzakjes uit het donorgebied. Deze grafts worden nauwkeurig in de transplantatie gebieden geïmplanteerd met een zo hoog mogelijke haardichtheid. Zowel het oogsten als implanteren is minimaal invasief en bijna pijnloos. Veel mensen hebben op enig moment in hun leven last van haarverlies. Erfelijke gevoeligheid is een gevolg van de invloed van DHT. Deze vorm van haaruitval is herkenbaar en komt bij mannen zowel bij de inhammen, de haarlijn en de kruin tot uiting. Vrouwen hebben eerder de neiging tot diffuus, verspreid haarverlies. Haaruitval zet zich door over de bovenkant van het hoofd, waarbij alleen de typische ‘hoefijzervorm’ overblijft. Met een haartransplantatie gaat u het getroffen gebied effectief en duurzaam tegen.

Werkwijze FUE haartransplantatie

Haartransplantaties worden sinds het midden van de vorige eeuw toegepast. Bestaande technieken zijn verbeterd en hebben plaatsgemaakt voor nieuwe, duurzame behandelmethodes. Dokter Anthone gebruikt de moderne FUE-methode. De ingreep gebeurt handmatig en kan zowel met als zonder scheren. Het aantal grafts is persoonlijk en voldoet aan de behoefte van de kalende plekken. Een volledige behandeldag duurt vier tot acht uur. Opname in de kliniek is niet nodig. U verlaat dezelfde dag de kliniek en herstelt thuis van de ingreep. De operatie is door het gebruik van plaatselijke verdovingen pijnloos en heeft een klein risico op bijwerkingen. De kwaliteit van de ingreep hangt af van de ervaring, kennis en kunde van de behandelend specialist. Dokter Anthone is lid van de International Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS en garandeert een optimale behandeling.

Vergelijken haartransplantatie aanbod

Mensen die zich verdiepen in haarimplantaties weten dat het aanbod groot is. In binnen- en buitenland zijn haarklinieken actief die zich specialiseren in haarchirurgie. Het uitgebreide aanbod zorgt voor grote, opvallende prijsverschillen. Net als bij andere zaken loont het om zorgvuldig te vergelijken en te kiezen voor een aanbod dat u aanspreekt en een haarkliniek waar u zich welkom voelt. Om te weten hoe anderen de ingreep ervaren, leest u reviews en zoekt u blogs of vlogs die zijn bijgehouden om verslag te doen van de haartransplantatie. Opvallend is dat vooral Turkse haarklinieken lagere tarieven bieden. Vergeet niet dat het niet altijd eenvoudig is om bij een buitenlandse kliniek terecht te komen. U bent afhankelijk van een vliegreis om bij de specialist te komen. In de meeste gevallen is het niet mogelijk om direct na de ingreep naar huis te reizen en verblijft u een paar nachten in Turkije.

Bijkomende kosten haartransplantatie

Als de Turkse aanbieder contacten heeft met een haarkliniek in België, dan kunt u daar terecht voor het consult en de nazorg. Wanneer dit niet het geval is, reist u vaker naar Turkije en lopen de bijkomende reis- en verblijfkosten snel op. Trek daarom geen conclusies, maar zorg ervoor dat u alle extra kosten in beeld heeft, voordat u een beslissing neemt.

Haartransplantatie ervaringen

Ondanks de aantrekkingskracht van goedkope buitenlandse haartransplantaties, geeft een groot aantal mensen de voorkeur aan een ingreep in eigen land. Als u online zoekt, zijn een groot aantal ervaringen beschikbaar die laten zien hoe anderen een haartransplantatie hebben beleefd. Zoek naar berichten met bijgeplaatst fotomateriaal. Zie hoe het resultaat zich vanaf een paar maanden na de ingreep begint te ontwikkelen. Dit is anders dan de haartransplantatie voor en na foto’s die een specialist u laat zien. Deze beelden geven een realistische blik op de behandeling. Van directe resultaten is geen sprake en u heeft geduld nodig om nieuwe haargroei te zien. Ervaringen en reviews verruimen het beeld dat u van de operatie heeft. Ga ondanks dat af op uw eigen intuïtie en kies voor een behandelaar waar u een vertrouwd gevoel bij heeft.

Gratis haarimplantatie consult

Dokter Anthone biedt iedereen die geïnteresseerd is een vrijblijvend consult. Bij het consult kijken we naar de mate van haaruitval, het beschikbare donormateriaal, de verwachting die u heeft, uw gezondheid en medische geschiedenis. Alleen als dokter Anthone u een geschikte haartransplantatie kandidaat vindt, ontvangt u een behandelplan op maat. Gebruikt u medicatie of heeft u een chronische aandoening? Maak dit kenbaar. Een enkele keer is iemand niet geschikt voor de gewenste behandeling. In dat geval neemt dokter Anthone eventueel alternatieve behandeltechnieken met u door. Haaruitval is een vervelende aandoening, maar in veel gevallen is het niet nodig om lijdzaam toe te zien hoe uw haar uit blijft vallen en de hoofdhuid daardoor zichtbaar wordt. Wilt u meer weten? Een afspraak plant u snel online, maar u mag ook telefonisch contact met ons opnemen. We zijn bereikbaar op +32470087333.

Haartransplantatie Brugge – FAQ

Is een haartransplantatie de beste oplossing voor haaruitval?

Haarverlies heeft verschillende oorzaken. Om te weten of een haartransplantatie een optie is, moet u deze oorzaak kennen. Haaruitval als gevolg van alopecia androgenetica is met een haartransplantatie te herstellen. Tijdelijke vormen van haarverlies worden zelden tot nooit met een haarimplantatie behandelt.

Welke vragen stel ik tijdens het consult?

Het hebben van vertrouwen in de arts die de ingreep toepast is erg belangrijk. Een haartransplantatie duurt 4 tot 9 uur en gebeurt met plaatselijke verdovingen. U maakt de ingreep bewust mee. Vraag welke ervaring iemand heeft en/of u hier voorbeelden van mag zien. Praat over de techniek die gebruikt wordt, welke resultaten u mag verwachten en wat de kosten van de behandeling zijn.

Hoe werkt een haartransplantatie?

In feite omvat een haartransplantatie ‘niet meer’ dan het verplaatsen van gezonde haarzakjes uit het donorgebied naar de kalende delen ergens anders op het hoofd. Dokter Anthone maakt gebruik van de haarzakjes uit de haarkrans, die niet gevoelig zijn voor DHT, het hormoon dat alopecia androgenetica kan veroorzaken. Na de transplantatie behouden deze grafts de bijzondere eigenschappen en de nieuwe haargroei gaat uw leven lang mee.

Wat is van invloed op de haartransplantatie?

Roken en overmatig alcoholgebruik leiden tot bijwerkingen en complicaties die van invloed zijn op het eindresultaat. Specialisten adviseren om een paar weken voor de geplande ingreep te stoppen met roken en het alcoholgebruik te beperken. Omdat sommige kruidenextracten en medicatie de haargroei en de doorbloeding beïnvloeden, krijgt u het advies om deze niet te gebruiken en/of volgens een aangepast schema in te nemen.

Hoelang duurt het voordat ik nieuwe haargroei mag verwachten?

Vanaf drie weken na de ingreep vallen de getransplanteerde haren uit. Dit is iets waar veel mensen van schrikken, maar wat eigenlijk een normaal gevolg is van de operatie. Gewoonlijk kunt u binnen drie tot zes maanden nieuwe haargroei verwachten. De haargroei ontwikkelt zich geleidelijk en het duurt een tijdig voordat het resultaat definitief is.

Wat is de minimumleeftijd voor een haartransplantatie in Brugge?

Haartransplantaties worden niet bij minderjarigen toegepast. Er is geen ideale leeftijd, artsen adviseren desondanks om niet op te jonge leeftijd, voor uw 25e, een haartransplantatie te ondergaan. Dit heeft te maken met toekomstig haarverlies en het onvoorspelbare patroon daarvan.

Hoeveel vrije dagen heb ik nodig?

Moderne behandeltechnieken hebben de hersteltijd verkort. Om vlot aan de slag te kunnen, volgt u de instructies van de arts op en doet u het de eerste dagen rustig aan. Tijdens het consult spreekt u met dokter Anthone over uw dagelijkse werkzaamheden en de intensiviteit hiervan. Veel mensen gaan een paar dagen na de haartransplantatie weer aan het werk, terwijl mensen met een lichamelijk zwaar beroep hun werkzaamheden wat later weer voluit kunnen doen.

Hou ik littekens over aan een haartransplantatie?

Wanneer zich tijdens het herstellen van de hoofdhuid geen complicaties voordoen, is de kans op zichtbare littekens klein. Daarom is het belangrijk om niet aan de huid te krabben en korstjes de tijd te genezen om te herstellen. Open wondjes zijn gevoelig voor infecties en folliculitis.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.